2017-01-16 15:17

EDITORIAL


Doi ingineri de la PDL refuză să muncească în fabrică. Ei vor să desfiinţeze universităţile de stat

 |  19:15
Doi ingineri de la PDL refuză să muncească în fabrică. Ei vor să desfiinţeze universităţile de stat

Nu trece zi din această fierbinte vară fără să asistăm latot felul de evenimente politice şi dialoguri interminabile, care mai de caremai stupide şi mai incoerente. Este o avalanşă de informaţii ce pune nervii laîncercare, fiindcă tot ce se derulează este mai mult distructiv decât altfelpentru oamenii şi societatea românească. Aşadar, doi ingineri răi de la PDL,cică deputaţi, unul descălecat de prin Bihor, botezat Petru, care după tată is-a lipit numele de Filip, şi celălalt, un sindicalist al cartierului de VIP-uriBăneasa, numit Cătălin Croitoru, au meditat adânc în ceas de taină şi auhotărât să înceapă desfiinţarea universităţilor de stat şi întărirea autonomieicelor particulare. Băieţii au făcut la repezeală un proiect de lege prin carestipulează desfiinţarea locurilor cu taxă din învăţământul superior de stat.Practic, ei anulează, a se înţelege încalcă, întreaga legislaţie de până acum,inclusiv ultima lege de pe tarla, apărută cu atâtea năbădăi şi urlete, aceea alui Funeriu, colegul lor de partid. Nu ne oprim asupra acestui aspect la fel deimportant, ci asupra a ceea ce urmăresc cu adevărat cei doi băieţi, de altfelbine hrăniţi şi îmbrăcaţi şi care n-au ţinut în viaţa lor o oră de curs sauseminar.

Desfiinţarea locurilor cu taxă înseamnă îngropareadefinitivă a învăţământului superior de stat. În egală măsură, înseamnăpierderea autonomiei financiare. Se ştie că pe piaţa muncii de la noi şi dinafară o diplomă de licenţă sau de master de la o facultate particulară nu arenici o valoare în faţa aceloraşi documente eliberate de o instituţie deînvăţământ superior de stat. Statul este incapabil să susţină financiar, înprezent şi în viitor, marile universităţi din ţară, mai cu seamă că, prin Legeaeducaţiei naţionale, va trebui să dea bani şi privaţilor. Un profesoruniversitar nu se face peste noapte, aşa că, din cauza salariilor, „greii” vor migrala particular, împreună cu foştii şi actualii politicieni care nu prea mai auvoie să figureze pe statele de plată de la buget. Jecmăneala tinerilor de laprivat va fi de necontrolat. Este cert că în prezent facultăţile particularesucombă din lipsă de clienţi, fapt pentru care cei doi ingineri doresc să leresusciteze, pentru că aşa dictează interesele lor şi ale celor din spatelelor. Un anunţ important pentru băieţi: o fabrică de lângă IMGB are nevoie dedoi ingineri cu diplomă. Poate vă duceţi la muncă!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FREEVOICE
28 Iun 2011

Hai, mai rade o juma' de vodca sa-ti treaca. Est i jalnic in pozitia perpe tua de sluga proasta.
FREEVOICE
28 Iun 2011

In capul tau gol o initia tiva legislativa este o incalcare a legii”?! Alo, tovarasu', a cazut r egimul comunist. Ca „sp ecialist” in ale scrisu lui este clar ca te potri vesti de minune cu „spe cialistul” Funeriu care tocmai a declarat pe TVR 2 : „In subsidiar conti ne alte elemente care se doreste a fi trecute”. Nu-i asa ca ti se pare in regula? Se pare ca vorbi ti aceeasi limba tu si cu acest Marean de la MECTS .

Adauga un comentariu

Random image