2018-07-20 06:13


Domnul Ponta a câştigat detaşat şi a pornit spre Palatul Cotroceni

 |  21:00

Victoria USL, estimată de toată lumea la cote mult mai mari decât cele obţinute, s-a dovedit a fi doar o înfrângere acceptabilă pentru PDL după patru ani de domnie prin decizii nepopuliste. USL a înroşit ţara la consiliile judeţene şi a pus mâna pe mii de primării. Cezarul merită să fie felicitat. Cu toate acestea, scorul mare înregistrat de partidul lui Boc este o surpriză electorală. PSD a luat caimacul la primării, PNL este în partea de jos a paharului plin, UDMR nu s-a destrămat, PP-DD a înlocuit PRM şi PNG, iar PDL a rămas în lupta pentru viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale, chiar dacă se va metamorfoza în partidul domnului Ungureanu.

Luni seara, la GIGA TV, în emisunea „Interes direct”, am spus că PDL a pierdut alegerile nu atât din cauza modului în care a fost administrată ţara în ultimii patru ani, ci a lipsei crase de comunicare, cauzată de aroganţa liderilor pedelişti, iar cei care au consiliat candidaţii domnului Boc ar trebui să treacă pe la casieria partidului şi să dea banii înapoi. Aproape toţi liderii PDL au preferat să nu vorbească cu poporul şi să le explice, cu răbdarea şi perseverenţa tipică domnului Stolojan, de ce iau măsuri nepopuliste. Din când în când, liderii pedelişti, au ieşit “pe sticlă”să le explice românilor deciziile politice. La întrebările coerente ale moderatorilor răutăcioşi, ei s-au dovedit obraznici, impertinenţi şi aroganţi, uitând că, de fapt, nu le vorbesc jurnaliştilor, ci li se adresează alegătorilor, care stau în faţa televizoarelor şi nu le vine să-şi creadă urechilor ce aud, ce răspunsuri le oferă doamnele sau domnii portocalii. Aici, comportamentul doamnelor Udrea, Anastase şi Boagiu, dar şi a domnilor Videanu, Negoiţă şi Prigoană este un bun exemplu de “aşa nu” pentru politicieni.

Am mai spus că românii au dat un vot cu ură, o ură viscerală la adresa candidaţilor şefi ai PDL, şi nu la adresa partidului sau a micilor lideri locali. Scorul obţinut de pedelişti la consilii şi numărul mare de primării comunale adjudecate este grăitor în acest sens. Iar cazul Boc, deşi el a fost capul răutăţilor în ultimii ani, este excepţia care confirmă regula, într-o localitate pe care a păstorit-o bine nu cu mult timp în urmă. Acest vot de ură este extrem de periculos pentru că, de fapt, românii şi-ai votat nu edilul, ci viitorul. Şi l-au votat cu ură, o ură generată de frustrări, ranchiune şi dezamăgiri uriaşe, generate de comportamentul absurd al liderilor pedelişti.

În cadrul aceleiaşi emisiuni despre alegerile locale, am mai spus că domna Elena Udrea trebuie să-şi ia vuitonul şi să plece la Paris.

Dar nu neapărat pentru că a pierdut alegerilor, ci din cauza nominalizării în lupta pentru Bucureşti a unor personaje stupide sau blatişti de meserie. Ieri, doamna Udrea a demisionat, arătând că este „bărbată” şi a dat un mesaj masculilor din PDL - mă refer aici la domnii Blaga, Videanu, Oltean, Flutur, Negoiţă, Popescu şi, ultimul pe listă, Prigoană, care dă vina numai pe comunicatori!

Dar eu zic că votul de duminică a dat un nou candidat la funcţia de preşedinte, unul extrem de serios şi tenace. Este vorba de domnul Victor Ponta. Spun asta pentru că, la alegerile pentru Parlament şi Preşedinţie, contează câţi primari ai, nu câte consilii judeţene. De aceea, PSD a jucat şi pe cartea proprie în multe localităţi care, dacă ne uităm pe harta ţării, sunt grupate pe colegii electorale - Hrebenciuc ştie de ce! Practic, PSD a ajuns, ca putere de decizie electorală, cu mult peste PNL, care este la o mică distanţă de PDL. Şi cum alianţa USL este o struţocămilă, nu ar fi nimic nefiresc ca PSD să facă o alinaţă cu PDL, iar domnul Băsescu să-l propună cu voce tare pe domnul Victor Ponta ca demn urmaş al lui la Cotroceni! Aici, mai trebuie evidenţiat şi pumnul politic aplicat de domnul Mazăre colegilor penelişti. Primarul constănţenilor a spus că el a câştigat singur primăria şi că sub nici o formă nu va împărţi funcţiile politice cu PNL. Imediat, alţi primari au salutat decizia domnului Mazăre şi au spus că o vor pune în practică.

Din acest moment, domnul Ponta este pe cai foarte mari, iar partenerul din USL, domnul Crin Antonescu, se ambiţionează să nu rateze somnul de frumuseţe!

Alegerile de la locale îşi vor dovedi valoarea în alegerile parlamentare şi, mai apoi, în cele prezidenţiale. Iar cum nimic nu este imposibil în politică, o alianţă între domnii Ponta şi Băsescu nu este ireală, chiar dacă primul va solicita şi tronul de preşedinte, şi fotoliul de premier. Sau, cine ştie, prin intermediul domnului Ponta, SRI va obţine Cotrocenii, iar prin domnul Ungureanu, ca premier, SIE se va instala în Palatul Victoria. Pentru că, în aceste vremuri vitrege, cine crede că serviciile secrete dorm are o problemă majoră cu inteligenţa. Iar cât priveşte conflictele dintre domnul premier Ponta şi domnul preşedinte Băsescu, acestea sunt perfect reale, nu cred că sunt de faţadă. Cei doi fac parte din partide diferite şi au agende politice diferite. Deocamdată!

P.S.: Aşa cum am promis anterior într-o „picătură”, vom publica sondajele GEOPOL puse „pe sticlă” de Guşă, în oglindă cu rezultatele finale prezentate de BEC!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-19

TAGURI: Victor Ponta, Elena Udrea, USL, alegeri, SRI, SIE, preşedinte, Traian Băsescu, Mazare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIKA
13 Iun 2012

Atat te duce mintea vasi atat poti ! ascunde-te si plangi dupa PDL acesta arogant,dispretuitor nerusinat de bogat si de lacom! Plangi ca au invins altii si nu ai murit de mana parfumata a duduii udrea si bocit de basescu cu un ochi fiindca cu celalalt rade ca ai iesit natural din sistem!
Random imageUltimele stiri

Apa Nova