2017-01-20 20:09

EDITORIAL


Dosarele Vîntu: proba impotenţei procurorilor

 |  21:00

De un an întreg românii asistă la un circ ieftin, făcut pe bani mulţi de procurori. Descinderi cu mascaţi, metri cubi de dosare, trei reţineri, urmate de eliberări-surpriză, cam aşa poate fi descrisă lupta oamenilor legii cu Sorin Ovidiu Vîntu. Până acum, acesta din urmă s-a dovedit o nucă mult prea tare pentru cei care se căznesc să-l răpună. Cum l-au trimis la instanţă, cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap.

Dincolo de ceea ce se discută în spatele uşilor închise, cam asta văd românii că se face în acest caz amplu mediatizat. Vinovat sau nu, SOV a devenit un personaj agasant. Când deschizi televizorul, dai de el. Ba afli că i s-a mai deschis un dosar, ba că a fost ridicat, ba eliberat, ba că nu ştiu ce parlamentar îi ţine partea. Probabil că a devenit şi un coşmar pentru cohortele de procurori care se dau de ceasul morţii să-l pună jos. Şi cum nu pot, măcar îl şicanează. Îl saltă la prima oră, îl ţin juma’ de zi la Parchet şi jumătate în arest, şi cam atât.

De ce îl vor procurorii pe Vîntu arestat, deşi văd că nu se lipeşte puşcăria de el? Probabil din orgoliu. Sau poate din prostie. În toată lumea civilizată, la infracţiunile financiare se urmăreşte un singur lucru: recuperarea prejudiciului. Despre asta, nu prea spune nimeni nimic. Oare pe cei peste 300.000 de păgubiţi de la FMI îi mai încălzeşte că stă la puşcărie un Popa, o Vlas, un Vântu sau un anume X? Ceva îmi spune că ar fi de 300 de ori mai fericiţi ca să-i cheme cineva şi să le dea înapoi banii luaţi cu japca, plus dobânda aferentă pe anii scurşi până acum. Dar asta nu se va întâmpla. În schimb, avem pentru ei circ. Nici măcar cu pâine, aşa cum primeau pe vremea romanilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: vintu, impotente, procurori, dosareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image