2019-03-20 11:55


DSP-urile vinovate prin inutilitate

 |  19:53
P24

Ne mor copiii şi nu ştim de ce. Nu s-a aflat nici după aproape două săptămâni de la depistarea primului bebeluş bolnav de E-coli. Asta este concluzia medicilor, a inspectorilor sanitari şi veterinari şi mai ales a direcţiilor de sănătate publică. Am multe motive să critic aceste instituţii, care în loc să fie nişte jandarmi care apără sănătatea naţiei este plină de obedienţi blazaţi, plictisiţi de oboseala statului degeaba.

Nu s-a întâmplat în ultimii ani ca reprezentanţii acestor Direcţii de Sănătate Publică (DSP) să descopere ele nişte nereguli sau infecţii. Ele să fi fost cele care trăgeau primul semnal de alarmă. Ele să fi dat alarma şi să fi strigat după mobilizare. Nici nu s-a stins bine epidemia de gripă porcină, că a apărut problema bebeluşilor. După ce suntem campioni la mortalitatea infantilă, suntem şi nepăsători faţă de copiii care se nasc. N-ar fi mai bine ca aceşti indolenţi să ne lase, să plece unde or vedea cu ochii. Ei sunt primii responsabili de moartea bebeluşilor din Argeş. Prosteala aruncată în spaţiul public, cu suspiciunile legate de apa plată infestată, de apa potabilă din puţuri şi fântâni, cu portocalele, cu citricele şi ce vor mai inventa ca să-şi salveze pielea nu face decât să-i consider şi mai vinovaţi. Cine pe cine acoperă în acest caz? Medicii din spitale, pe cei de la DSP sau invers? De ce nu s-a gândit nimeni ca statutul DSP-urilor să fie acela de siguranţă naţională? Pentru că tocmai de aceea au fost create. Să vegheze la sănătatea publică, aşa cum le este şi numele. Are cineva interesul să fim o naţie bolnavă? Atunci să le desfiinţăm. Oricum avizele pe care le dau sunt pur formale, nici un medic sau inspector dintr-o DSP nu se deplasează la faţa locului decât dacă este rost de şpagă. Este de înţeles că în aceste DSP-uri au intrat medici care au absolvit doar din întâmplare medidicina sau care au constatat că şi-au greşit cariera. Dar de aici până la a nu face nimic sau să faci rău mai este ceva cale. Avem acum nevoie de un ISU medical, dar sper să nu ajungă tot în curtea lui Raed Arafat, cu protocoale de intervenţie rapidă clare, dar şi cu oameni dedicaţi să facă bine. Avem nevoie de oameni care să rişte puţin dacă nu respectă birocraţia, nu de oameni care se ascund în spatele ei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-18

TAGURI: dsp, vinovate, bebelusi, infectii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EXCELENT ARTICOL!
16 Feb 2016

Sunt de aceeași părere cu Dvs., mai ales acum cu tehnologia asta, IMEDIAT poți să-ți dai seama cam despre ce este vorba! Ori e vorba de incompetență, ori de ATAC BIOLOGIC ”TERORIST”, o operațiune suspectă (de C-trol...), menită să observe reacții sau consecințele unei atari invazii ”nedescoperite”...nici din apă, nici din fructe, nici din aer! Hmmm...erau mai competenți pe vremea lui Ceașcă, acum - DOAR SE PREFAC!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...