2018-12-19 05:49


Du-te-vino cu demnitatea

 |  19:41
Daniel Măgureanu

Demnitate. Substantiv comun, simplu, genul feminin, folosit recent într-un caz de impresionare în masă cu scopul de a provoca lacrimile crocodililor. Contextul: deşi pătat, recunoaşte că este pătat, dar dă de înţeles că n-ar fi rău dacă i s-ar da înălbitor social-democrat, că doar în interesul social-democraţiei s-a murdărit.

Autorul: cunoscutul preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, condamnat în Dosarul „Referendumul”. Efecte: zbucium intern, frământări aşişderea, amânarea amânărilor, adică telenovele ieftine cu final aşteptat. Toate cu un singur scop: PSD ţine cu dinţii de unul din liderii lui şi consideră că pedigreeul de stânga apă nu se face, chit că este decolorat grav de o condamnare. Osânda instanţei a fost rapid spălată cu argumentul care arată că Dragnea, nu pentru activitatea de ministru a fost sancţionat, ci pentru că a făcut un lucru bun: suspendarea lui Băsescu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost cel care a lăsat posterităţii aceste parabole cu bătaie lungă, semne mari de întrebare şi destinatar clar indicat: justiţia. Bine, e prim-ministru… Nu se pune.

Revenind la aşa-zisa demnitate, care pentru Dragnea e mai importantă ca orice funcţie, social-democraţii i-au refuzat temporar substantivul comun, simplu, genul feminin, care în cazul de faţă este sinonim cu demisia din postul de preşedinte executiv. Prima dată i-au refuzat-o luni, apoi au programat-o miercuri, dar ce să vezi?, până la urmă au lăsat-o pentru altă dată. Demisia şi situaţia lui Dragnea vor fi discutate, aşadar, săptămâna viitoare în Comitetul Executiv al PSD. Semne bune însă pentru Dragnea, Ponta are. Premierul şi-a exprimat convingerea că „echipa Ponta-Dragnea” va funcţiona în continuare. Un mesaj subliminal fin pentru obrazul şi conştiinţa la fel de fine ale social-democraţilor. Totul seamănă cu o creație (refuzul PSD de a se lepăda de Dragnea) de inspirație mistico-religioasă, dublată de neliniștea metafizică a însinguratului (indecisul Dragnea care nu ştie: îşi respectă demisia sau se răzgândeşte?). Slăvit fie poetul Patrice de La Tour du Pin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: victor, ponta, liviu, dragnea, demisia, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...