2018-12-17 04:51


Duhoarea crizei nu se simte şi la Palatul Victoria

 |  21:00

De cum ieşi din Bucureşti, de-a lungul drumului european 85, şi pătrunzi în satele de la câmpie, vezi sumedenie de ţărani care stau la poartă lângă lăzi cu roşii, ardei şi vinete, încercând să le vândă trecătorilor pentru câţiva lei. Anul a fost bun, iar Dumnezeu le-a umplut grădina. Oamenii nu se bucură prea mult, pentru că, spun ei,  câştigă mai nimic din vânzarea produselor.

Nea Ion vinde roşiile cu 80 de bani kilogramul şi tot nu le ia nimeni. “Preţuri de criză, luaţi!”. La câţiva metri de el, cadavrul unui câine răpus în trafic se prăjeşte la soare fără să deranjeze pe cineva. Nici vizual, nici olfactiv. De fapt, întreaga şosea E85 e plină cu cadavre de animale pe care nu le ridică şi nu le îngroapă nimeni. Nici Compania de Drumuri, nici localnicii. Aceste imagini terifiante pentru lumea civilizată au intrat în peisajul local, iar ţăranii, altădată cu frica lui Dumnezeu şi cu respect faţă de creaţia Lui, lasă stârvurile să se descompună în soare. I-a lovit sărăcia atât de rău, încât au devenit insensibili chiar şi la imaginea morţii?

La Bucureşti pluteşte în aer, din nou, mirosul înţepător al crizei. Unii experţi îi spun “al doilea val”, iar alţii afirmă că ar fi, de fapt, o nouă criză. Nici n-are importanţă dacă e veche sau nouă. Cert e că zguduie America şi  Uniunea Europeană, pe care riscă s-o destrame, după cum spun unii experţi. Până şi Bulgaria a înfiinţat o celulă de criză. În România, ca şi în 2008, politicienii nu sunt îngrijoraţi. În timp ce Reuters anunţa, luni, că Wall Street se prăbuşeşte, Emil Boc ne asigura că "lucrurile în ţară sunt sub control" şi că nu e nevoie decât de “echilibru şi prudenţă” pentru ca ţara să treacă prin această nouă încercare. Ca şi nea Ion care nu simte mirosul de cadavru, nici Boc nu simte duhoarea tot mai pătrunzătoare a dezastrului care vine peste întreaga lume.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS
13 Aug 2011

sexy pisi asta
Random imageUltimele stiri


loading...