2018-12-10 11:43


E criză de mir

 |  19:43
Răzvan Mateo Mateescu

E criză de mir, probabil, pentru că se prelungește din nou cazul Șova, de data aceasta cu o săptămână. Constituția mai poate să aștepte. Tăriceanu și acoliții lui de la PSD, din conducerea Senatului, nu sunt mulțumiți de raportul Comisiei juridice care include și varianta liberalilor, respectiv acceptarea votului deja dat pe cererea de arestare făcută de DNA. În consecință, au respins raportul și au dat termen până marțea viitoare să elaboreze unul nou, „articulat”. Cu alte cuvinte, să fie mai pe dorința lor, adică să se reia întreaga procedură pe cazul Șova, să poată fi scăpat cu acte în regulă.

Că tot veni vorba de Tăriceanu, de lege, de Constituție, Ponta consideră că solicitarea acestuia către Iohannis de a le demite pe Kovesi și Stanciu este de o mare eleganță. În schimb, despre criticile lui Predoiu la adresa șefului Senatului, premierul spune că sunt înjurături ca pe stadion. Dar ce a spus onor Predoiu? Că Tăriceanu are un comportament care nu are legătură cu un președinte de Senat, ci cu „un servitor al mafiei, angajat la Ponta și PSD”.

Zgomot mare, în timp ce, pe fundal, se desfășura „telenovela demisiei” lui Dragnea, cum el însuși a denumit-o. Omul s-a jurat că nu are cum să revină asupra demisiei, chiar dacă e victima nevinovată a justiției, dar s-a lăsat pe mâna partidului. Cu alte cuvinte, dacă vor colegii, o să se sacrifice și va duce mai departe stindardul luptei pentru… ei. Câțiva baroni au amenințat în ședința Consiliului Executiv al PSD că demisionează și ei dacă nu rămâne Dragnea pe funcție. La închiderea ediției, telenovela continua în spatele ușilor închise.

Și spre sfârșitul zilei politicienilor s-a mai aflat că PNL le-a exclus pe Norica Nicolai și Renate Weber. Frumos este că Nicolai nici nu a așteptat prea mult și s-a dezis de colegii ei declarându-se „în sfârșit, un om liber”. Normal, după ce a intrat în Parlamentul European, unde încasează miile de euro, să nu mai fie nevoită nici să răspundă în fața partidului care a trimis-o la Bruxelles, asta da afacere.

Cam aşa a fost ziua politică de miercuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-06-01

TAGURI: criza, mir, dna, sova, tariceanu, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...