2018-10-22 13:30


Economia subterană, Golgota lui Ponta

 |  21:00

Când ex-premierul MRU l-a însărcinant pe ex-şeful Fiscului, Sorin Blejnar, să scoată la lumină un amărât de miliard de euro din imensa bogăţie a economiei subterane, partea naivă a românilor a exclamat:uite, dom’le, că se vrea! De unde! Onorabilul domn Blejnar, care nu uită să ne reamintească pe la televizor ce om de mare caracter este, nu că n-a vrut, dar nici măcar nu şi-a pus problema recuperării zecilor de miliarde de euro din tenebrele escrocheriilor cu benzină şi motorină. De fapt, ar fi fost imposibil, pentru că la capătul evaziunii cu produse petroliere a fost chiar Sorin Blejnar - protejatul liderilor PDL şi al preşedintelui Traian Băsescu. Evident - nu direct, ci printr-un intermediar binecunoscut sereiştilor lui Maior, care se ocupă zi de zi, prin telefon, cu escortarea barjelor-cisternă fără documente pe liniştita Dunăre.

MRU, cu binecuvântarea preşedintelui, l-a ras pe oribilul Blejnar şi l-a înlocuit cu Şerban Pop la şefia ANAF. Apoi, MRU a fost la rândul lui măturat de 235 de parlamentari, iar miliardul de euro a rămas să se odihnească mai departe în buzunarele escrocilor cu gulere albe.

Imediat, Ponta a venit la potul Executivului. Şeful PSD a fost învestit premier - aşa cum ieri am scris aici. Din acest moment nu mai este cale de întoarcere pentru Victor. Desigur, reîntregirea salariilor şi returnarea CAS sunt probleme sociale spinoase ce trebuie rezolvate urgent. Dar eu cred că adevărata buturugă a statului de drept este economia subterană, evaluată la circa 75% din PIB şi de care nici o televiziune de nişă, nici un mare analist de pe sticlă, nici un politician piţigoi nu doresc să ciripească. Adică, despre cele circa 100 de miliarde de euro netaxate nu trebuie să ştie prostimea! Dacă Victor Ponta va reuşi prin intermediul lui Şerban Pop să redea circuitului cu TVA măcar 20% din banii negri - ar însemna circa 20 de miliarde de euro -, atunci bugetul României ar răsufla uşurat. Din păcate, aceste cifre cunoscute foarte bine de marii finanţişti sunt total neinteresante şi de neînţeles pentru contribuabil. Dar ele ascund imensa corupţie care a infestat economia românească, uriaşa avere aflată la dispoziţia celor puşi paznici la stână.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-22

TAGURI: economia subterana, golgota, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
10 Mai 2012

Ramine cum am stabilit. Fara o constitutie teafara si o legislatie pe masura nu se poate porni pe drumul greu al unei reforme reale.Stiu ca nu sunt suficiente dar absolut necesare sunt. Asta ca oamenii de rind sa nu ajunga sa-si omoare paznicii de la stina. O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...