2019-01-24 05:07


Electricianul de la TVR nu ştia că nu va muri

 |  19:54
Electricianul de la TVR nu ştia că nu va muri

Cazul de ieri, prin care un cetăţean al României a încercat să sesinucidă în clădirea Parlamentului, este fără precedent nu numai pentru ţaranoastră, nu credem să mai fi existat unul asemănător în lume. În ditamaiPalatul Parlamentului, în faţa a milioane de telespectatori, un om a decis să-şipună capăt zilelor. Salariatul de la TVR nu avea de unde să ştie că nu o sămoară. Este interesant dacă a lăsat obişnuitul bilet de adio pe care, de regulă,sinucigaşii îl lasă celor dragi, cărora le explică ce i-a determinat să-i “părăsească”.Când a luat această hotărâre, el avea reprezentarea că îşi încheie socotelilecu viaţa. Definitiv.

Fără îndoială, actul a fostpremeditat (cine ştie cu cât timp înainte, posibil să se fi inspirat dinmoartea colegului său, care s-a spânzurat luna trecută, în subsolul clădiriiTeleviziunii Române) şi sunt câteva argumente în favoarea acestei ipoteze:

- faptul că a cerut să participe la filmare în locul unui coleg;

- scrisul de pe tricoul pe care îl purta: "Ne-aţi ciuruit (făcând probabilaluzie la expresia lui Traian Băsescu după ce a câştigat alegerile de anultrecut – n.n.)/ Ne-aţi ucis şi ne-aţi vândut viitorul copiilor noştri/Libertate";

- după cum s-a văzut înimaginile filmate, Adrian Sobaru nu s-a dezechilibrat şi a căzut din greşealăde la balcon ci, s-a aruncat în mod deliberat.

Oricum, indiferent demotivaţia faptei sale (lipsa banilor, neputinţa în a-şi întreţine familia)guvernanţilor, acest caz cutremurător ar trebui să le dea de gândit fiindcăatunci când au luat măsurile de austeritate, nu au avut în vedere consecinţele tăieriide bani şi aruncării în şomaj a aproape 100.000 de oameni.

Cineva spunea ieri căomul nu a vrut să moară, doar a făcut un gest demonstrativ, o acţiune deprotest, atipică, ce-i drept. Că dacă şi-ar fi dorit cu adevărat acest lucru,s-ar fi aruncat de la o înălţime mult mai mare şi nu de la 4-5 metri. Totuşi,electricianul de la TVR a făcut un salt ca la piscină, având capul în jos.Numai o minune a făcut să scape cu viaţă.

Ridicolă reacţiaElenei Udrea care, întrebată de reporteri ce părere are despre acest eveniment,a răspuns tot printr-o întrebare: “De ce politizaţi acest moment?” Nu oameniide presă i-au dat tentă politică, ci faptul că omul a vrut să se sinucidă exactpe fraza de început a premierul Emil Boc. Cuvintele rostite de salariatul TVR înplenul Parlamentului sunau precum un strigăt colectiv. Al durerii şi al deznădejdii.Şi ăsta este abia începutul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
23 Dec 2010

Atata suferinta din cauza crizei...ar trebui ca guvernul sa imprumute bani mai multi, sa le poata pastra veniturile(unele nemuncite, fraudate) tuturor asistatilor. Stiu, propaganda imbuibatilor penali din mass-media spune ca sunt bani, nu conteaza criza, dar merg in contractele clientilor politici. Neindoilenic ajung si acolo, dar la un calcul(pe care nimeni nu vrea sa-l faca), prin repartizarea banilor cu pricina, n-ar ajunge pentru bietii pomanagii, cocosati de lene.
TEODOR
24 Dec 2010

Dar salariul,vorba lui Huidu si Gainusa,cat e salariul acestui om?De ce nu ne spuneti si noua?
MENATWORK
24 Dec 2010

rares, omul avea probleme personale serioase, dar asta nu trebuie politizat. Toata compasiunea pentru cei aflati in suferinta. Fiecare om are dreptul la viata decenta, e adevarat, dar asta nu-l scuteste de a munci pentru a avea acea viata dorita. Nu e obligat statul sa i-o faca, daca cel in cauza nu face nimic. Nu suntem un stat cu resurse de hidrocarburi atat de insemnate incat sa huzurim toata ziua, si sa ne vina banii prin posta, ca ajutoarele sociale lenesilor de azi.
RARES
24 Dec 2010

Omul muncea mult si era bun in meseria lui dar acasa are doi copii minori, unul bolnav de boala Alzheimer! Ai auzit de ea? Cunosti ce inseamna sa ai un asemenea copil bolnav si ce cheltuieli se fac in asemenea cazuri? Guvernul i-a taiat 25% din salariu, foarte multe sporuri si banii alocati pentru persoanele bolnave de aceasta boala! Nu-ti doresc sa ai in familia ta un bolnav de aceasta boala Alzheimer! Vezi ca "Cel de Sus" nu "doarme"!
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

Domnule Rares ... Eu spun cine sunt, incercati si dvs. sa faceti asta. Astfel putem lamuri niste probleme. Altzeimar este altceva decat autismul. Nu stiu ce venituri lunare aveti dar cred ca, daca nu faceti parte din categoria aia ..., ati invidia salariul si toate avantajele conexe ale necalificatului din SRTV ..
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

Revin domnule Rares ... Nu pentru dvs neaparat ci pentru toti cei preocupati de acest caz, indiferent de pozitia lor sociala, intelectuala, spirituala, politica sau profesionala ...Avem, in situatii grele, unde apela ca sa ne linistim ... La Dumnezeu, la familie, la sefii pe care ni i-a dat viata, la autoritati, la medici care sa ne cerceteze si sa ne spuna ce si cum ... daca nu cumva am luat-o razna! Si, dupa ce i-am rugat pe toti cei enumerati mai sus sa ne ajute, daca vom constata ca am pierd
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

...pierdut vremea ... este problema noastra ... Eu zic ca din acel moment ne-am pierdut ca fiinte umane ...
DUMITRU IUGA
26 Dec 2010

DUMITRU IUGA
26 Dec 2010

Sunt surprins ca doamna ziarista de investigatii nu spune nimic fata de aceste comentarii! Nu cumva m-am inselat eu?!?
Random imageUltimele stiri

loading...