2017-01-22 20:30


Electricianul de la TVR nu ştia că nu va muri

 |  19:54
Electricianul de la TVR nu ştia că nu va muri

Cazul de ieri, prin care un cetăţean al României a încercat să sesinucidă în clădirea Parlamentului, este fără precedent nu numai pentru ţaranoastră, nu credem să mai fi existat unul asemănător în lume. În ditamaiPalatul Parlamentului, în faţa a milioane de telespectatori, un om a decis să-şipună capăt zilelor. Salariatul de la TVR nu avea de unde să ştie că nu o sămoară. Este interesant dacă a lăsat obişnuitul bilet de adio pe care, de regulă,sinucigaşii îl lasă celor dragi, cărora le explică ce i-a determinat să-i “părăsească”.Când a luat această hotărâre, el avea reprezentarea că îşi încheie socotelilecu viaţa. Definitiv.

Fără îndoială, actul a fostpremeditat (cine ştie cu cât timp înainte, posibil să se fi inspirat dinmoartea colegului său, care s-a spânzurat luna trecută, în subsolul clădiriiTeleviziunii Române) şi sunt câteva argumente în favoarea acestei ipoteze:

- faptul că a cerut să participe la filmare în locul unui coleg;

- scrisul de pe tricoul pe care îl purta: "Ne-aţi ciuruit (făcând probabilaluzie la expresia lui Traian Băsescu după ce a câştigat alegerile de anultrecut – n.n.)/ Ne-aţi ucis şi ne-aţi vândut viitorul copiilor noştri/Libertate";

- după cum s-a văzut înimaginile filmate, Adrian Sobaru nu s-a dezechilibrat şi a căzut din greşealăde la balcon ci, s-a aruncat în mod deliberat.

Oricum, indiferent demotivaţia faptei sale (lipsa banilor, neputinţa în a-şi întreţine familia)guvernanţilor, acest caz cutremurător ar trebui să le dea de gândit fiindcăatunci când au luat măsurile de austeritate, nu au avut în vedere consecinţele tăieriide bani şi aruncării în şomaj a aproape 100.000 de oameni.

Cineva spunea ieri căomul nu a vrut să moară, doar a făcut un gest demonstrativ, o acţiune deprotest, atipică, ce-i drept. Că dacă şi-ar fi dorit cu adevărat acest lucru,s-ar fi aruncat de la o înălţime mult mai mare şi nu de la 4-5 metri. Totuşi,electricianul de la TVR a făcut un salt ca la piscină, având capul în jos.Numai o minune a făcut să scape cu viaţă.

Ridicolă reacţiaElenei Udrea care, întrebată de reporteri ce părere are despre acest eveniment,a răspuns tot printr-o întrebare: “De ce politizaţi acest moment?” Nu oameniide presă i-au dat tentă politică, ci faptul că omul a vrut să se sinucidă exactpe fraza de început a premierul Emil Boc. Cuvintele rostite de salariatul TVR înplenul Parlamentului sunau precum un strigăt colectiv. Al durerii şi al deznădejdii.Şi ăsta este abia începutul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
23 Dec 2010

Atata suferinta din cauza crizei...ar trebui ca guvernul sa imprumute bani mai multi, sa le poata pastra veniturile(unele nemuncite, fraudate) tuturor asistatilor. Stiu, propaganda imbuibatilor penali din mass-media spune ca sunt bani, nu conteaza criza, dar merg in contractele clientilor politici. Neindoilenic ajung si acolo, dar la un calcul(pe care nimeni nu vrea sa-l faca), prin repartizarea banilor cu pricina, n-ar ajunge pentru bietii pomanagii, cocosati de lene.
DUMITRU IUGA
24 Dec 2010

Stimata doamna Lidia Mitchevici, Va urmaresc cu interes aparitiile la tv (Realitatea, Antena3) si citesc si ceea ce scrieti pentru ca va consider un jurnalist echilibrat – rara avis in zilele noastre. Presupun ca, fiind la cald, nu v-ati aplecat cu toata atentia asupra cazului Sobaru si sunt convins ca veti reveni. Cunosc foarte bine toate problemele televiziunii publice, institutie, legislatie, oameni, relatii de munca – am lucrat acolo din 1968 pana in anul 2005 (cu o pauza de 6 ani Rahova, Aiud, Jilava) cand m-am pensionat. Daca va sta pe buze o intrebare, raspunsul este da. Recunosc, viata m-a pietrificat … nu mai lacrimez asa de usor sau … chiar nu mai lacrimez deloc ! Nu intru in amanunte. Va sugerez sa cercetati cu maxima atentie urmatoarele piste: 1. ce vor spune medicii psihologi si psihiatri despre Sobaru ; incoltiti-i cu intrebari ! 2. ce venituri realizeaza Sobaru ca salariat, inclusiv cele prevazute in contractul colectiv de munca in vigoare in SRTV. Adaugati la astea pe cele ale sotiei si pe cele primite de la stat ; 3. vedeti ce este cu ratele alea, cand au fost angajate si pentru ce … Si aici am ceva de zis – intinde-te omule cat te tine plapuma ! 4. componenta echipei TVR din balcon …cine sunt si cum de nu au observat ca omul acesta este pus pe rele ! 5. nu excludeti varianta ca acest nefericit sa fi fost manipulat … Nu spun de cine. 6. asumati-va riscurile unei cercetari profesionale care va pot tintui, prin concluzii, la stalpul infamiei sau … invers ! Imi cer scuze pentru deranj … Dumitru Iuga – tiiu2001@yahoo.com
TEODOR
24 Dec 2010

Dar salariul,vorba lui Huidu si Gainusa,cat e salariul acestui om?De ce nu ne spuneti si noua?
RARES
24 Dec 2010

Domnule Iuga, dumneavoastra sunteti multumit de viata pe care o traiti in prezent? Credeti ca toti oamenii sant multumiti? Vorbiti de o posibila manipulare dar uitati un simplu aspect si anume faptul ca dumneavoastra ati facut parte din TVR iar gradul de obiectivitate al dumneavoastra poate fii pus la indoiala(fara suparare)! Eu consider ca fiecare om are dreptul la o opinie si la o viata decenta (vezi obiectivul evenimentelor din dec. '89). Cazul Liviu Babes cred ca-l cunoasteti si nu cred ca cineva a dorit sa-l duca in derizoriu! Nu felul cum a cosiderat acest om sa protesteze este de analizat aici, cred ca mai degraba 'semnalul' dat celor care ne conduc. Fiecare om are dreptul sa protesteze cum considera de cuviinta iar dunmeavoastra care cunoasteti ce inseamna nemultumirea aspra sistemului si care ati trecut prin asemenea momente cred ca trebuie sa fiti mai rezervat. In concluzie, indiferent de cati bani castigi si cat esti de bogat atunci cand ai un copil bolnav iar Statul iti intoarce spatele intr-un mod ticalos ma face sa ma gandesc la faptul ca dupa 21 de ani de la "Evenimentele din dec. '89" nu am facut decat sa revenim la acele vremuri pe care nu doresc sa le mai traiesc!
MENATWORK
24 Dec 2010

rares, omul avea probleme personale serioase, dar asta nu trebuie politizat. Toata compasiunea pentru cei aflati in suferinta. Fiecare om are dreptul la viata decenta, e adevarat, dar asta nu-l scuteste de a munci pentru a avea acea viata dorita. Nu e obligat statul sa i-o faca, daca cel in cauza nu face nimic. Nu suntem un stat cu resurse de hidrocarburi atat de insemnate incat sa huzurim toata ziua, si sa ne vina banii prin posta, ca ajutoarele sociale lenesilor de azi.
RARES
24 Dec 2010

Omul muncea mult si era bun in meseria lui dar acasa are doi copii minori, unul bolnav de boala Alzheimer! Ai auzit de ea? Cunosti ce inseamna sa ai un asemenea copil bolnav si ce cheltuieli se fac in asemenea cazuri? Guvernul i-a taiat 25% din salariu, foarte multe sporuri si banii alocati pentru persoanele bolnave de aceasta boala! Nu-ti doresc sa ai in familia ta un bolnav de aceasta boala Alzheimer! Vezi ca "Cel de Sus" nu "doarme"!
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

Domnule Rares ... Eu spun cine sunt, incercati si dvs. sa faceti asta. Astfel putem lamuri niste probleme. Altzeimar este altceva decat autismul. Nu stiu ce venituri lunare aveti dar cred ca, daca nu faceti parte din categoria aia ..., ati invidia salariul si toate avantajele conexe ale necalificatului din SRTV ..
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

Revin domnule Rares ... Nu pentru dvs neaparat ci pentru toti cei preocupati de acest caz, indiferent de pozitia lor sociala, intelectuala, spirituala, politica sau profesionala ...Avem, in situatii grele, unde apela ca sa ne linistim ... La Dumnezeu, la familie, la sefii pe care ni i-a dat viata, la autoritati, la medici care sa ne cerceteze si sa ne spuna ce si cum ... daca nu cumva am luat-o razna! Si, dupa ce i-am rugat pe toti cei enumerati mai sus sa ne ajute, daca vom constata ca am pierd
DUMITRU IUGA
25 Dec 2010

...pierdut vremea ... este problema noastra ... Eu zic ca din acel moment ne-am pierdut ca fiinte umane ...
DUMITRU IUGA
26 Dec 2010

DUMITRU IUGA
26 Dec 2010

Sunt surprins ca doamna ziarista de investigatii nu spune nimic fata de aceste comentarii! Nu cumva m-am inselat eu?!?
RARES
03 Ian 2011

Domnule Iuga aveti dreptate cand spuneti ca "Altzeimar este altceva decat Autismul"! Din punct de vedere al diag. sincer va spun ca nu exista o diferete prea mare in modul de evolutie si costul tratamentului acestor doua boli! Eu nu locuiesc in Romania si inf. adiacente a unor evenimente care-mi parvin din presa locala unde locuiesc de multe ori poate nu sant exacte! Dumneavoastra cosinderati ca nu starea materiala a fost "factorul" determinant care a dus ca acest om sa infaptuiasca acest gest si indirect putin voalat incercati sa sugerati ca este posibil ca o stare psihica sau o manipulare (oare de catre cine?) l-a determinat pe acest om sa recurga la acest gest. Eu am o parere diferita fata de gandirea dumneavoastra si consider ca a fost un gest de protest fata de o politica pe care acest om o gaseste antidemocratica (cred ca asa este normal, fiecare cu optinunea si crezul lui). Daca starea materiala era excelenta, atunci inseamna ca acest gest de protest este o bila neagra, mult mai neagra pt. guvernanti! "Domnule Rares ... Eu spun cine sunt, incercati si dvs. sa faceti asta" CORECT, dar asta am facut , ma cheama Rares deci nu am pus un nume de "cratita" cum fac unii din cei care posteaza aici, sant un om obisnuit care am plecat din tara pt. ca am vazut si am inteles "magariile" politicienilor (nu chiar toti, dar majoritatea), ale guvernantilor, ale patronilor sau a liderilor sindicali si am considerat ca in ROMANIA nu poate exista o adevarata DEMOCRETIE OCCIDENTALA! Interesul (personal) poarta "fesul"(turcesc) si umple nemeritat unele buzunare! Asadar chiar daca in EVENIMENTELE din decembrie '89 am fost grav ranit dar am salvat multe vieti si nu am cerut nimic personal pt. ca am facut-o din convingere, dupa 10 ani am emigrat intr-o tara din vest in care exista ADEVARATA DEMOCRATIE si unde mi-am facut propria-mi afacere si.... sincer castig excelent, peste 790 000 E pe an! Deci nu caut sa manipulez sau sa cataloghez pripit un un gest de protest intr-o boala mentala! Sant tare curios cum se poate interpreta gestul politicienilor, a celor care au ramas in interiorul acelei sali si au continuat sedinta ca si cum nu s-a intamplat nimic? Dumneavoastra domnule Iuga, ca fost lider de sindicat la TVR ce parere aveti de acesti politiceni si care este pozitia dumneavoastra fata de ei? Cu respect V.Rares. p.s. sincer sa fiu chiar nu am timp sa intru intr-o polemica cu nimeni!

Adauga un comentariu

Random image