2018-12-12 05:00


Europa ne vrea proşti?

 |  15:06
Europa ne vrea proşti?
Un raport recent alCE arată că România are cea mai mică rată de absolovire a învământului terţiar,de doar 16,8% şi că suntem vicecampioni europeni la numărul persoanelor cudificultăţi de citire, situându-ne cu 0,6% din populaţie, înaintea Bulgariei.Dincolo de revolta patriotică, pe care ar trebui s-o declanşeze în cugetulfiecărui cetăţean, studiul arată, pe de altă parte, cât de eficient esteprogramul de îndobitocire naţională, ce se derulează, de peste două decenii, înacest colţ de lume şi la care pun umărul, din greu, politicieni, oamenii dinsistemul de învăţământ, unii şefi de ziare şi lideri de opinie, ce nu contenescsă nefericească zilnic viaţa românului. Oare ce am „semănat”, de culegemasemenea poame, care ne fac de râsul lumii civilizate?

Răsturnarea valorilornu este o sintagma nouă, se vorbea despre asta şi în urmă cu un secol, însăniciodată n-a fost mai vizibilă, aşa cum este astăzi, datorită mijloacelormoderne de transmitere a informaţiei. Manelizarea şi tabloidizarea excesivă,aducerea în prim-planul vieţii publice a unor indivizi ce abia au târât 8clase, transformarea acestora în vedete şi modele pentru tânăra generaţie,reprezintă treptele pe care biata Românie coboară în beznă. Iar adevărul desprerezultatele învăţământului de la noi ies la lumină.

Dateleraportului se referă la anul 2009, în „copilăria” crizei economice, cam pevremea când preşedintele ţării afirma că şcoala românească scoate tâmpiţi,înainte de tăierile bugetare, care au mai transformat o parte dintre studenţi şiprofesori în căpşunari. Statisticile privitoare la nivelul de studii sau rataabandonului şcolar, arată că România nu se apropie de indicatorii de referinţăstabiliţi pentru 2010 de UE.

Oglindapusă în faţa Romaniei, în care se vede că aproape jumătate din populaţie suferăde analfabetism funcţional este pentru televiziuni motiv de divertisment.Programele de ştiri abundă de exemple, chipurile negative, de voxpop- uri încare oamenii de pe stradă sunt puşi să citească şi să socotească sau să explicecine a scris Biblia. La autoironie nu ne bate nimeni! Degeaba este foamea decunoaştere mare a românului, dacă stomacul lui spiritual este umplut numai cuhrană formată din scandaluri politice şi mondene, sex, telenovele şi fotbal deproastă calitate, iar Lumina valorilor adevărate aproape că nu mai poatepenetra negura de deasupra României.

Cui foloseşte aceastăstare de lucruri? Analfabetismul înseamnă dezrădăcinare, dependenţă şi înrobireşi este pe placul cercurilor oculte, care vor să desfiinţeze această naţie,care trebuie să consume mai mult decât produce şi să fie veşnic îndatorată. Pela începutul anilor 90 era un cântec al trupei Sarmalele reci care se numea: „Ţarate vrea prost”. Din păcate, astăzi, Europa ne vrea proşti!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...