2018-12-10 08:44


Favoritul altuia

 |  19:30
Favoritul altuia
Congresul PDL ar fi trebuit să fie o competiţie pentru desemnareacelui mai bun dintre activiştii partidului. Un fel de „Dansez pentru tine”, lacapătul căruia cea mai bună reprezentaţie va fi votată de juriul celor 1.400 deportocalii şi premiată cu un fotoliu în biroul principal din Modrogan. Dinnefericire, în concursul pedelist nu dansează nimeni. Se întâmplă ceva ciudat:concurenţii, în loc să ne uimească prin măiestria dansului lor pe care-l aşteaptăatât juriul, cât şi publicul, stau nemişcaţi şi bombăne. Nu se ştie exactdespre ce. Din când în când, însă, printre sunetele lor nearticulate, se potdistinge două cuvinte clare: Traian şi Băsescu.

Ofertele electorale prezentate sub formă de moţiuni decătre Emil Boc şi Vasile Blaga sunt, practic, de necitit. Daţi-mi voie să văenumăr câteva din capitolele moţiunii lui Boc: „Îmbinarea democraţieireprezentative cu democraţia participativă”, „Consolidarea comisiilor despecialitate”, „PDL, partidul reformelor”. E la finalul moţiunii lui Boc uncapitol care sună promiţător prin titlul lui - „Angajament pentru viitor” -,dar care conţine o singură idee: „Am dovedit deja prin fapte că se poate”. Obătută pe loc similară găsim şi-n moţiunea lui Vasile Blaga, cu al căreiconţinut nu mai vreau să vă plictisesc.

Atât Emil Boc, cât şi Vasile Blaga (pe juniorul Paleologunu-l mai menţionăm, din motive lesne de înţeles) au un singur program, osingură obsesie, un singur ideal: Traian Băsescu. Să facă ei în aşa fel încâtTraian Băsescu să le zâmbească şi să-i bată pe umăr. Ce-şi propun ei să facă încalitatea lor de viitori preşedinţi de partid nu reiese de nicăieri dinmoţiunile prezentate şi nici din intervenţiile lor publice de până acum. Ei nuaşteaptă nici măcar ca majoritatea delegaţilor să voteze cu ei pe 14 şi 15 mai,la Congres. Ei nu vor decât binecuvântarea ştim-noi-cui. Pe care, întâmplător,Emil Boc a şi primit-o. Motiv pentru care, vă întreb, realizaţi cât de absurdva fi gestul celor 1.400 de delegaţi la congres de a intra în cabinetele de votşi de a vota cu favoritul altuia?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...