2017-01-18 10:12

EDITORIAL


Fiu de senator, orbit de gelozie şi de bunăstare

 |  20:50
Fiu de senator, orbit de gelozie şi de bunăstare

La închiderea ediţiei,nu se ştia dacă Andrei, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a fost reţinut deprocurori. Teoretic şi practic, în România pentru orice infracţiune îndreptată împotrivavieţii se emite automat mandat de arestare. În faţa unor fapte comise cu violenţă,magistraţii nici nu stau pe gânduri.

O mamă cu o carierăplină de succes se mândrea anul trecut spunând că fiul ei are o fireindependentă şi că a învăţat prin străinătăţuri, ceea ce-l face stăpân pepicioarele lui. Printr-o scrisoare dată publicităţii în timp ce Andrei era laaudieri, Sorina Plăcintă avansa ideea legitimei apărări. Scrisoarea şi faptul căsenatoarea bântuia cu doi avocaţi pe la uşa procurorilor denotă şi disperare,dar şi o palidă încercare de a-şi ajuta fiul.

Într-o primă fază s-acrezut că Andrei Plăcintă fumase ierburi etnobotanice (legătură făcută probabilcu faptul că incidentul avusese loc în faţa unui magazin de vise), ipotezăcontrazisă de medici. Dacă aşa stau lucrurile şi juniorul Plăcintă nu aconsumat nimic înainte de a-şi lua prietena la bătaie şi de a trece cu maşinapeste un trecător, se impune o expertiză neuropsihiatrică. Deja discutăm de uncaz ce îşi va găsi un loc aparte în analele Criminalisticii.

Tentativa de omor nua apărut din neant, ci ea este apogeul unui comportament care, dacă ar fi fosttratat cu toată seriozitatea mai de mult, nu s-ar fi ajuns aici.

Poza de pe Facebook încare urina pe o troiţă însoţită de textul tâmp: “Asta fac eu cu Dumnezeu”, deşia apărut şi în presa centrală, nu a fost remarcată de nici o instituţieabilitată. Profanarea de monumente constituie infracţiune, iar dacă organele s-arfi autosesizat (aşa cum au făcut-o în atâtea situaţii) o pedeapsă cu închisoarea,cum spune legea, de la trei luni la trei ani, l-ar fi cuminţit pe tânărulrebel.

P.S.: Deşi s-aautodeclarat primul preot al Bisericii Ateiste, Dumnezeu i-a arătat că l-a băgatîn seamă, aseară, când s-a emis ordonanţa de reţinere pe 24 de ore.

Infracţiunile care is-au reţinut sunt tentativă la omor calificat, tâlhărie, loviri şi alte violenţe,distrugere, ultraj contra bunelor moravuri. Ceea ce l-a făcut să-şi piardă minţilese pare că a fost gelozia (oricum nu are nici o justificare pentru asta), fiindcăfosta lui prietenă îi spusese că îşi găsise pe altcineva. Andreia fugit cu telefonul fetei, încercând să găsească pe el numărul rivalului său.De pe acelaşi mobil, a sunat-o pe senatoarea Sorina Plăcintă, căreia i-a spus căeste rănit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIGZAG
08 Dec 2010

sa nu uitam cum nevasta s enatorului adrian paunesc u a ucis 3 oameni cu masi na ranind grav o a 4 a pe rsoana.carmen paunescu nu a primit nici macar un m andat de 24 ore...te pupa vantu banditica mica car e esti
SILE
08 Dec 2010

Asa este, de multe ori om ul se timpeste si de prea mult bine.Dar cine si un de invata tineretul sa re specte normele morale?E a devarat ca fiecare are ra spunderea personala sa le invete si sa le aplice dar si societatea are par tea ei de raspundere.Si i n cazul de fata , aceasta raspundere, nu si-a asum at-o. O zi buna!
LION
08 Dec 2010

Infractiunea din codul pe nal se numeste profanare de morminte, nu de monume nte.Nu ai nimerit-o!

Adauga un comentariu

Random image