2017-01-23 02:33


FMI ne face bine cu sila

 |  21:00

Guvernanţii au profitat de weekendul însorit care ne-a îmbiat la plimbare ca să transmită, pe sub masă, deciziile de importanţă capitală luate încă de acum o lună şi jumătate, de comun acord cu FMI. Sau mai precis, la dictarea FMI. Am aflat, aşadar, graţie unui document oficial prezentat de Mediafax, ce a decis FMI în legătură cu „găurile negre“ din economie, ce se privatizează, ce companie va angaja management privat şi ce are voie Guvernul să vândă sau nu.

Dar câte altele n-am aflat? Se va face un heirup pentru privatizarea CFR Marfă şi a combinatului Oltchim, se vor vinde 20 de procente din Poşta Română, iar cei care jinduiau la achiziţionarea rafinăriei Arpechim pot să-şi pună pofta în cui. De ce? Pentru că nu vrea FMI. Iar „la desert” aflămcă vor fi reziliate, într-o lună, contractele cu „băieţii deştepţi“ din energie, ceea ce, dacă s-ar împlini, ar însemna un adevărat miracol de Crăciun.

De ce n-a ieşit premierul Emil Boc să ne anunţe toate aceste măsuri drastice încă de la finele lunii octombrie, când a plecat misiunea FMI, nu vom afla niciodată. Cert e că soluţia aleasă pentru a informa cât ne costă de fapt banii de la FMI de care Guvernul spune că n-are nevoie, dar pe care ar putea totuşi să-i acceseze în 2012, îl scuteşte atât pe premier, cât şi pe ministrul economiei, Ion Ariton, de multe explicaţii şi, mai ales, de asumarea unor responsabilităţi. 

În orice caz, nu mai există nici un dubiu: FMI a luat în mâini frâiele economiei româneşti, iar Emil Boc guvernează după cum îi cântă Jeffrey Franks. Cum s-ar zice, FMI vrea să ne facă bine cu sila, dacă singuri nu suntem în stare. Iar premierului îi convine de minune: dacă iese bine, e meritul lui că a semnat cu FMI; iar dacă iese prost, nu e el de vină, FMI l-a pus! 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image