2017-01-21 06:21

EDITORIAL


Foarte tare! Legea educaţiei nu va avea supuşi. Profesorii şi femeile de serviciu pleacă

 |  20:04
Foarte tare! Legea educaţiei nu va avea supuşi. Profesorii şi femeile de serviciu pleacă

Am o presimţire rea. Din toamna acestui an, adică laînceputul anului şcolar viitor, învăţământul se va lovi de o mare problemă:pleacă profesorii. În special cei de la disciplinele importante - română, matematică,limbi străine, informatică. Cu această constatare asigurăm cititorii că nu evorba de nici o exagerare, de nici o rea-voinţă din partea noastră, nici măcar deo încercare melancolică de subminare a autorităţii din administraţia politică aeducaţiei. Deunăzi am citit în ziarul nostru un reportaj-anchetă ce demonstracu date exacte că şoferul personal al ministrului Funeriu are un venit net maimare decât al unui profesor cu 25 de ani vechime şi gradul didactic I sau, maiexact, un salariu lunar de două ori mai mare decât al unui dascăl debutant.Sunt convins că guvernanţii, în special ministrul de resort, au cititmaterialul, au convocat o şedinţă fulger la Guvern şi au decis în mare secret căeste mai bine să diminueze venitul şoferului, decât să mărească salariiledascălilor. Raţionamentul demnitarilor, suntem convinşi, l-aţi dibuit imediat: cantitateavorbeşte. Profesorii sunt mulţi (oricum mai trebuie rărite rândurile lor), iar peşoferi îi numeri pe degete.

Peste câteva zile apare în Monitorul Oficial noua Lege aeducaţiei. Din nefericire pentru autorii ei, actul legislativ va deveni caduc,deoarece vor lipsi de la supunere „prestatorii de servicii educaţionale”.Întrebarea firească este unde se duc aceşti profesori. Vă spunem noi. Marilecompanii, firmele străine şi autohtone, birourile (româno) parlamentare şi(euro) parlamentare, străinătatea îi aşteaptă cu braţele deschise pe tineriisau mai puţin tineri specialişti din România. De informaticieni, nici nu maivorbim. Aşadar, din toamnă, Funeriu şi Boc se vor baza doar pe câţiva dascăliaflaţi în prag de pensie, pe cei cu funcţii prin şcoli, inspectorate şipartide, pe dascălii de religie, desen, muzică şi sport, pe primari, şoferi şiconsilieri. Un detaliu care le-a scăpat strategilor din educaţie: pleacă şifemeile de serviciu. Unde? Simplu. Dacă una ia în îngrijire două blocuri decâte zece etaje, va câştigă lejer 800-1.000 de lei. Locatarii mulţumiţi o vorinvita şi prin apartamente şi fata va ajunge să câştige de două ori sau maimult decât şoferul lui Funeriu. Despre educaţia copiilor nu mai comentăm nimic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
28 Ian 2011

Nu-ti mai fa atatea griji, o sa vezi ca se vor descurca. De ce nu spui ce se va intampla cu nemuritorii universitari? N-o sa plece la Oxford? La Cambridge? Nu, pe astia nu-i ia nimeni de bine pregatiti ce sunt. Raman bransati la banii de la bugetul Romaniei. Lor sa le plangi de mila, fosilelor cu salrii grase, slab pregatiti, si care nu se mai dau dusi de la catedra nici morti.

Adauga un comentariu

Random image