2018-12-12 20:56


Franța și-a închis granițele după cele mai grave atentate din istorie

 |  07:34
Franța și-a închis granițele după cele mai grave atentate din istorie

Preşedintele Franţei, François Hollande, a decretat, vineri noaptea, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris (cele mai grave din istoria țării), soldate, conform unui bilanț provizoriu cu peste 130 de morți și sute de răniți. Franţa îşi închide frontierele, și declanșează Planul Alpha, o reacţie la atentate multiple, cu o serie de măsuri speciale adoptate în regiunea Ile-de-France.

Președinția a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei,  Dispoziţiile permit plasarea în arest preventiv la domiciliu a tuturor persoanelor considerate periculoase. "Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor", a declarat Hollande, cerând mobilizarea armatei.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă. Teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. Alt grup terorist i-au luat ostatici pe sutele de tineri care asistau la concertul trupei Eagles of Death Metal, într-o sală din Bataclan. Atacatorii s-au aruncat în aer în momentul intervenției trupelor speciale, rezultând peste 100 de morți.

Revenim cu amănunte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-14

TAGURI: atentate paris noiembrie 2015
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...