2017-01-18 14:15

EDITORIAL


Frunză verde de congres, noi privim cu interes

 |  20:03
Frunză verde de congres, noi privim cu interes
Aţi aflat probabil deja că Emil Boc este noul preşedinteal PDL. N-are sens să vă mai spun că Emil Boc era favoritul preşedinteluiimparţial Traian Băsescu, un tip plângăcios în momentele esenţiale ale vieţiipolitice, cel care s-a dus sâmbătă în faţa celor 1.400 de delegaţi portocalii casă le spună că trebuie să continue ca şi până acum. Cu măsurile economice pecare le-au luat, desigur. Deşi toată lumea din sală s-a gândit, nu ştim de ce,la Emil Boc. N-are sens să vă mai spun nici cine e noul secretar general alPDL, nici cât de numeroasă e echipa prim-vicepreşedinţilor.

Aş vrea, dacă-mi permiteţi, să privim cu atenţie la unuldintre cei 1.400 de participanţi. La unul oarecare. Să-l extragem din salacongresului şi să-l privim cu atât de multă atenţie încât, la capătulexaminării noastre, să putem spune ceva cu înţeles despre profilul pedelistuluiîn perioadă de criză.

Eu v-aş propune să ne uităm la Sorin Frunzăverde. Nu ştiudacă-l cunoaşteţi. E un tip la 50 de ani, ochi albaştri, privire tăioasă, alurăde securist. Sorin Frunzăverde e, de felul său, metalurgist. De la CombinatulSiderurgic Reşiţa a luat primele salarii, dar nu i-a plăcut prea mult programulîn schimburi. Motiv pentru care, după Revoluţie, a devenit consilier judeţean,iar în perioada 1996-1997 chiar preşedinte al Consiliului JedeţeanCaraş-Severin. Nu i-a plăcut nici asta, el devenind ministru al apelor,pădurilor şi mediului înconjurător în Guvernul Ciorbea. În Guvernul următor,condus de Radu Vasile, s-a răzgândit şi a ales funcţia de ministru al turismului.A venit însă Mugur Isărescu la şefia Guvernului, iar Sorin Frunzăverde a optatpentru Ministerul Apărării Naţionale. Poziţie pe care preferat-o şi şase animai târziu, în Cabinetul Tăriceanu. Între timp a fost şi parlamentar(2000-2004), respectiv preşedinte al CJ Caraş-Severin (2004-2006). Frunzăverdea încasat vreme de un an şi ceva salariu de europarlamentar, dar el s-a întorsla prima sa iubire post-revoluţionară, Consiliul Judeţean, acolo unde se aflăşi astăzi.

Un CV impresionant, nu-i aşa? Metalurgist, consilier,ministru, deputat, europarlamentar, preşedinte – toate în numai 20 de ani. Cume posibil un astfel de traseu politic? Nu ştim. Ce ştim e că la ultimul congresal partidului său, Sorin Frunzăverde a anunţat iniţial că vrea să candidezepentru şefia partidului. S-a răzgândit şi a anunţat că-l susţine pe VasileBlaga. Când Blaga a pierdut confruntarea cu Boc, omul nostru a anunţat că seretrage din cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Câteva ore mai târziu,Sorin Frunzăverde avea să se răzgândească şi să anunţe participarea sa în cursapentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Urnele l-au scos învingător.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image