2018-12-13 09:17


Furi puțin, plătești. Furi mult, plătesc alții

 |  20:16
Robert Veress

„Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”, spune proverbul. Adaptat realității contemporane, acesta ar trebui să sune cam așa: „Cine fură un ou, plătește. Astfel, va învăța să fure un bou, ca să plătească alții”. Mai era o butadă, a lui Rockefeller: „Pot să vă dau socoteală pentru fiecare ban, dar nu mă întrebați cum am făcut primul milion”. Azi, la noi mai ales, unii mai pot da socoteală pentru primul milion. După care... „plătesc alții”. Alții, adică noi toți, contribuabilii onești, vom achita o factură de 11 milioane de euro impusă de Tribunalul de la Paris României, în beneficiul unui infractor cu acte în regulă, cu cetățenie dublă, libaneză și americană. Hassan Awdi este condamnat definitiv la opt ani de închisoare, dar s-a refugiat în Liban, la adăpost de Justiția română. Iar de acolo, ilustrare vie a principiului „Hoțul strigă hoții!”, îi insultă, calomniază și îi amenință pe toți cei care nu îi susțin cauza: polițiști, procurori, judecători, politicieni, jurnaliști, chiar întreaga Românie, în funcție de conjunctură.

După ce a furat de a rupt, devalizând societăți de stat, sume de ordinul sutelor de milioane de euro, care se regăsesc în pagubele pe care tot noi, contribuabilii, le plătim, Hassan Awdi a cerut României (reprezentată de avocații aleși de AVAS), în instanța de arbitraj internațional, daune de 447 de milioane de euro plus dobânzi și cheltuieli de judecată. După sentință, atât Awdi, cât și avocații AVAS au clamat „Victorie!”. În realitate, este pierdere pe toată linia. Awdi a pierdut fondul cauzei. A fost compensat cu sub 2% din cât a cerut, pe o chichiță juridică. România trebuie să-i plătească lui Awdi 11 milioane de euro. Nu contează că e o problemă de interpretare a unei norme: fiindcă AVAS s-a resemnat și nu a atacat sentința, deși este limpede că trebuia să o facă, vom fi executați silit. A pierdut și ideea de Justiție. Rezultatul este absolut halucinant, fie că este vorba de: 1. lipsa de implicare a AVAS, care, fiind condusă de reprezentanții PSD, are interesul de acoperire a matrapazlâcurilor guvernării Năstase, când a fost generată „buba” (privatizarea societății de difuzare a presei Rodipet, în beneficiul clanului Awdi) ce a condus la procesul de la Paris; 2. incompetența avocaților ce au reprezentat România, plătiți cu vreo 10 milioane de euro în cei cinci ani cât a durat procesul; 3. incompetența sau reaua-voință a magistraților care au analizat cauza. Este ca și când cineva ar fura boul unui om, ar fugi cu el în străinătate, apoi l-ar da în judecată pe proprietarul boului pentru că animalul, boul, e jugănit, nefiind deci bun de montă... Și ar câștiga! Sentința aceasta poate fi un imbold pentru orice hoț din lumea asta: dacă furi pe picior mare, vei ajunge să fii recompensat chiar, tot pe seama fraierilor de la care ai furat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-05

TAGURI: rockefeller, hassan awdi, condamnat, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
03 Aug 2015

TERMINATI CU "FURATUL"....ASTEA AU FOST OPERATIUNI FACUTE DE DIE-SIE IMPREUNA CU SERVICIILE DIN VEST....CUM DREAQU DE TOTI SUNT NUMAI AGENTI DIE-SIE....CONTRAINFORMATII MAPN....SECURISTII LUI MAGUREANU...TOTI COMPLICII LUI 666ISARESCU666....TARTORELE-SEF AL ROMANIEI AM SPUS-O DE N ORI...BANCHERII DE LA MALTA AU PUS LA CALE JEFUIREA SISTEMATICA A TUTUROR TARILOR DIN FOSTA EUROPA DE EST SI S-AU FOLOSIT DE SERVICIILE SECRETE,MAI ALES AGENTII DIE-SIE SI CONTRAINFORMATII MAPN DEOARECE AVEAU SI INCA MAI AU FOARTE MULTA PUTERE SI INFLUENTA IN ECONOMIE,SISTEMUL BANCAR,JUSTITIE IAR SERVICIILE ERAU TOATE LA CHEREMUL LOR UN OM AR PUTEA SA DESCALCEASCA GHEMUL ASTA DE SERPI IMBARLIGATI....GENERALUL MIRCEA CHELARU...DE CE NU-L INTREBATI...SA VA SPUNA EL DESPRE COMPLOTUL DE LA MALTA....SAU MULTITUDINEA DE COMPLOTURI IMPOTRIVA ROMANIEI DE DUPA 1989 ASTEA SUNT CHESTII REALE...NU RAHATURI DE DOI BANI...AR TREBUI PALSU SA SCRIE DESPRE ELE..DACA NU CUMVA IESE VREUN MARE BALAMUC...APROPOS...CHIAR MA MIR CA NU L-A AMENINTAT NIMENI PE PALSU PENTRU CHESTIA CU DOSARELE EADS...ASTIA SUNT CAPABILI DE ORICE PORCARIE
Random imageUltimele stiri


loading...