2017-01-16 13:09

EDITORIAL


Gabriel Oprea vrea să-şi impoziteze colegii

 |  21:00

O iniţiativă legislativă pornită anul trecut, de care am râs copios la vremea ei,  revine acum în actualitate. Este vorba de impozitarea averilor bogaţilor, sau taxa pe lux, cum au numit-o unii. Partidul lui Gabriel Oprea vrea să-i pună pe românii care au strâns mai mult de jumătate de milion de euro să cotizeze la bunăstarea celorlalţi.

Birul cu pricina mi s-a părut haios, gândindu-mă la zecile de afacerişti care şi-au dus banii în străinătate şi la miile de politicieni care nu apar în topurile cu averi ale revistelor de specialitate. Pe aceştia cine îi va impozita vreodată? Probabil, tot ca o gogoaşă electorală, iniţiatorii legii vor spune că Fiscul îşi va face cu adevărat treaba şi va depista conturile dosite. La fel de bine putea să fie dată şi o amnistie fiscală şi am fi văzut atunci câţi bogătaşi s-ar fi îmbulzit să-şi readucă averile acasă. Ea nu s-a dat, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări europene. Culmea, mulţi dintre cei ce ar fi trebuit să voteze amnistia, ar fi fost şi beneficiarii ei. Numai că, cine ar mai fi votat apoi un politician, despre care se află că stă pe câteva sute de milioane de euro şi îndeamnă oamenii la solidaritate în faţa crizei?!

Aceste lucruri mă fac să cred că iniţiativa UNPR este doar un fâs electoral. Chiar şi ministrul Gabriel Oprea, omul care păstoreşte partidul ce vrea legea, ar cam trebui să fie pe lista impozitaţilor. Să fie acesta chiar atât de dornic să bage mâna în propriul buzunar?

E drept că mai mulţi miliardari ai planetei s-au oferit să-şi doneze o parte din avere statelor unde îşi duc traiul. Dar mi-e greu să cred că şi politicienii români au fost loviţi de acelaşi sindrom. Poate aş crede asta dacă nu am avea alegeri la anul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEAL DE BRIGADA
07 Sep 2011

DA Gabriel Oprea aduce kn ow-how politic(contrar no rmalitatii) in MApN pent ru ca Gabriel Oprea=PAPAG AL (multicolor); Gabriel Oprea=CRETIN (tot ce prin de in mana zice ca e a lu i);Gabriel Oprea=SCHIZOFR ENIC (face politica de ce nturista); Gabriel Oprea= 1,5 NEURONI (obositi dato rata suprasolicitarilor cu ocazia discursurilor). Gabriel Oprea= CIOCIOLINA de Romania gesticuleaza si se stramba ca o cocota masculina. Daca rezolvat i acest sistem de ecuatii o sa obtineti o solutie unica Gabriel Oprea este UN MARE RAHAT POLITIC tamiiat de NASTASE si BAS ESCU. Gabriel Oprea aduce know-how militar la MAp N pentru ca a fost izmena r si mare SEF de ospatari s-a vazut si la nunta fi icei sale care a avut loc la Palatul Snagov unde a adus abuziv 100 de ospa tari ai M Ap N echipati c u uniforme noi si transpo rtati din taoata tara cu masini ai armatei. Despre mediul academic Oprea a fost respectat ca soldat în mediul academic mili tar pentru ca zugravea cu simt de raspundere salil e de studiu si curata in mod exemplar WC-urile. D oamna Guthrie-Corn a noti ficat toate falsurile men tionate despre GENERALUL DE PAIE pentru ca si-a pr imit TAINUL intr-un mod d estulator, sa-i fie RUSIN E....De ce nu spune ca G ENERALUL CONSERVA nu cuno aste piesele componente a le nici unei arme si nici nu stie pe unde sa caute linia de ochire daca cin eva o pierde. MASCARICIU nu poate fi REABILITAT i n veci decat cu ALELUIA, ALELUIA.....
ALEX
07 Sep 2011

Io cred ca e bine ce a pr opus Oprea, chiar daca pa re haios faptul ca se pro pune singur pentru impozi tare. Din cate am mai cit it prin presa e un minist ru destul de avut, dar nu si chitros. Face donatii generoase si salariul de ministru il doneaza unei asociatii de militari in rezerva parca.
CAROL
07 Sep 2011

Este greu de crezut ca in Romania mai exista si po liticieni care vor sa fac a bine chiar daca acest l ucru inseamna sa-si bage mainile in propriile buzu nare, dar se pare ca Opre a aduce o raza de sperant a. Proiectul initiat de U NPR este unul foarte bun si sper sa fie materializ at cat mai curand.
MARGARETA
07 Sep 2011

Daca au de unde, se dea a cesti colegi, ca doar dau pentru Romania unde si-a u facut si banii. Bine le face Oprea asta. Nu se m ai satura de masini, vile si pipite, in timp ce al tii isi tarasc viata de p e o zi pe alta!
PERCEPTORU
07 Sep 2011

Nimeni dintre cei care in tra sub incidenta acestei legi a impozitarii aver ilor nu va scapa, ca sunt de acord sau nu, taxarea va fi aceiasi pentru tot i, fie ca sunt politicien i, oameni de afaceri, etc . L-am auzit chiar la ini tierea acestui proiect de lege pe Gabriel Oprea ca este de acord sa plateas ca impozit pe averea deti nuta.
LAUR
07 Sep 2011

Impozitul propus de Oprea este binevenit. El are o serie de avantaje in afa ra de sumele destul de co nsistente pe care le-ar a duce la buget. In primul rand, un impozit pe aver e ar forta introducerea i n circuitul economic a av erilor nefolosite, pentru a genera venituri. Ca de exemplu, ar scadea ponde rea masinilor de lux in c adrul averii, pentru ca a cestea nu genereaza decat cheltuieli. De asemenea, terenurile detinute si n efolosite ar fi puse sa p roduca bani rapid, pentru a aduce venituri pentru ca de impozitat se vor im pozita. Bogatii ar fi, im plicit, incurajati sa-si gestioneze mai eficient a verea, ceea ce ar avea ef ecte pozitive si asupra e conomiei. Nu in ultimul r and, ar permite si o inve ntariere exhaustiva a ave rii persoanelor fizice. A ceasta ar simplifica mult procedurile de verificar e in cazul suspiciunilor de coruptie in randul dem nitarilor si a functionar ilor publici, dar ar ofer i informatii importante s i din punct de vedere sta tistic, extrem de importa nte prin prisma viitoarel or decizii economice.
NEVOIAS
08 Sep 2011

Acest impozit unperist ar aduce la bugetul de stat peste 3 miliarde de euro anual, fiind o sursa de stabilitate financiara in plata pensiilor si ajuto arelor sociale.

Adauga un comentariu

Random image