2016-12-10 11:12

EDITORIAL


Gabriel Oprea vrea să-şi impoziteze colegii

 |  21:00

O iniţiativă legislativă pornită anul trecut, de care am râs copios la vremea ei,  revine acum în actualitate. Este vorba de impozitarea averilor bogaţilor, sau taxa pe lux, cum au numit-o unii. Partidul lui Gabriel Oprea vrea să-i pună pe românii care au strâns mai mult de jumătate de milion de euro să cotizeze la bunăstarea celorlalţi.

Birul cu pricina mi s-a părut haios, gândindu-mă la zecile de afacerişti care şi-au dus banii în străinătate şi la miile de politicieni care nu apar în topurile cu averi ale revistelor de specialitate. Pe aceştia cine îi va impozita vreodată? Probabil, tot ca o gogoaşă electorală, iniţiatorii legii vor spune că Fiscul îşi va face cu adevărat treaba şi va depista conturile dosite. La fel de bine putea să fie dată şi o amnistie fiscală şi am fi văzut atunci câţi bogătaşi s-ar fi îmbulzit să-şi readucă averile acasă. Ea nu s-a dat, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări europene. Culmea, mulţi dintre cei ce ar fi trebuit să voteze amnistia, ar fi fost şi beneficiarii ei. Numai că, cine ar mai fi votat apoi un politician, despre care se află că stă pe câteva sute de milioane de euro şi îndeamnă oamenii la solidaritate în faţa crizei?!

Aceste lucruri mă fac să cred că iniţiativa UNPR este doar un fâs electoral. Chiar şi ministrul Gabriel Oprea, omul care păstoreşte partidul ce vrea legea, ar cam trebui să fie pe lista impozitaţilor. Să fie acesta chiar atât de dornic să bage mâna în propriul buzunar?

E drept că mai mulţi miliardari ai planetei s-au oferit să-şi doneze o parte din avere statelor unde îşi duc traiul. Dar mi-e greu să cred că şi politicienii români au fost loviţi de acelaşi sindrom. Poate aş crede asta dacă nu am avea alegeri la anul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEAL DE BRIGADA
07 Sep 2011

DA Gabriel Oprea aduce know-how politic(contrar normalitatii) in MApN pentru ca Gabriel Oprea=PAPAGAL (multicolor); Gabriel Oprea=CRETIN (tot ce prinde in mana zice ca e a lui);Gabriel Oprea=SCHIZOFRENIC (face politica de centurista); Gabriel Oprea=1,5 NEURONI (obositi datorata suprasolicitarilor cu ocazia discursurilor).Gabriel Oprea= CIOCIOLINA de Romania gesticuleaza si se stramba ca o cocota masculina. Daca rezolvati acest sistem de ecuatii o sa obtineti o solutie unica Gabriel Oprea este UN MARE RAHAT POLITIC tamiiat de NASTASE si BASESCU. Gabriel Oprea aduce know-how militar la MApN pentru ca a fost izmenar si mare SEF de ospatari s-a vazut si la nunta fiicei sale care a avut loc la Palatul Snagov unde a adus abuziv 100 de ospatari ai M Ap N echipati cu uniforme noi si transportati din taoata tara cu masini ai armatei. Despre mediul academic Oprea a fost respectat ca soldat în mediul academic militar pentru ca zugravea cu simt de raspundere salile de studiu si curata in mod exemplar WC-urile. Doamna Guthrie-Corn a notificat toate falsurile mentionate despre GENERALUL DE PAIE pentru ca si-a primit TAINUL intr-un mod destulator, sa-i fie RUSINE....De ce nu spune ca GENERALUL CONSERVA nu cunoaste piesele componente ale nici unei arme si nici nu stie pe unde sa caute linia de ochire daca cineva o pierde. MASCARICIU nu poate fi REABILITAT in veci decat cu ALELUIA, ALELUIA.....
ALEX
07 Sep 2011

Io cred ca e bine ce a propus Oprea, chiar daca pare haios faptul ca se propune singur pentru impozitare. Din cate am mai citit prin presa e un ministru destul de avut, dar nu si chitros. Face donatii generoase si salariul de ministru il doneaza unei asociatii de militari in rezerva parca.
CAROL
07 Sep 2011

Este greu de crezut ca in Romania mai exista si politicieni care vor sa faca bine chiar daca acest lucru inseamna sa-si bage mainile in propriile buzunare, dar se pare ca Oprea aduce o raza de speranta. Proiectul initiat de UNPR este unul foarte bun si sper sa fie materializat cat mai curand.
MARGARETA
07 Sep 2011

Daca au de unde, se dea acesti colegi, ca doar dau pentru Romania unde si-au facut si banii. Bine le face Oprea asta. Nu se mai satura de masini, vile si pipite, in timp ce altii isi tarasc viata de pe o zi pe alta!
PERCEPTORU
07 Sep 2011

Nimeni dintre cei care intra sub incidenta acestei legi a impozitarii averilor nu va scapa, ca sunt de acord sau nu, taxarea va fi aceiasi pentru toti, fie ca sunt politicieni, oameni de afaceri, etc. L-am auzit chiar la initierea acestui proiect de lege pe Gabriel Oprea ca este de acord sa plateasca impozit pe averea detinuta.
LAUR
07 Sep 2011

Impozitul propus de Oprea este binevenit. El are o serie de avantaje in afara de sumele destul de consistente pe care le-ar aduce la buget. In primul rand, un impozit pe avere ar forta introducerea in circuitul economic a averilor nefolosite, pentru a genera venituri. Ca de exemplu, ar scadea ponderea masinilor de lux in cadrul averii, pentru ca acestea nu genereaza decat cheltuieli. De asemenea, terenurile detinute si nefolosite ar fi puse sa produca bani rapid, pentru a aduce venituri pentru ca de impozitat se vor impozita. Bogatii ar fi, implicit, incurajati sa-si gestioneze mai eficient averea, ceea ce ar avea efecte pozitive si asupra economiei. Nu in ultimul rand, ar permite si o inventariere exhaustiva a averii persoanelor fizice. Aceasta ar simplifica mult procedurile de verificare in cazul suspiciunilor de coruptie in randul demnitarilor si a functionarilor publici, dar ar oferi informatii importante si din punct de vedere statistic, extrem de importante prin prisma viitoarelor decizii economice.
NEVOIAS
08 Sep 2011

Acest impozit unperist ar aduce la bugetul de stat peste 3 miliarde de euro anual, fiind o sursa de stabilitate financiara in plata pensiilor si ajutoarelor sociale.

Adauga un comentariu

Random image