2017-01-24 07:13


“Gagăl Vanghelie” omorât la Washington

 |  18:27
“Gagăl Vanghelie” omorât la Washington

„Obamadin Ferentari”, Marian Vanghelie, a fost în ţara „unchiului Sam” pentru a seîntâlni cu Obama cel original. După Mircea Geoană, avem de-a face cu un nouexperiment al lui Cozmin Guşă, ale cărui rezultate sunt gândite fix ca Agendalui Victor Ponta - pentru 2019. Data nueste întâmplătoarea, ea coincide cu scrutinul prezidenţial, unde personajulVanghelie se vede în postura de candidat (va avea 51 de ani atunci). Nu estenici o glumă, Obama al nostru vrea să ajungă la Cotroceni. Deocamdată, primarulnostru cel viteaz, a cărui filozofie de viaţă a fost inspirată de un copil de12 ani - „este uşor să ai curaj când nu ai frică” -, a plecat peste Ocean.

Unpas minuscul pentru omenire, dar un salt uriaş pentru domnul Vanghelie. Dupăani de luptă pe stradă şi în politică, Vanghelie a ieşit din sala de aşteptarenumită România, câştigându-şi dreptul de a debarca (ateriza) în ţara tuturorposibilităţilor. Chiar dacă a început cu stângul, deoarece delegaţia a pierdutlegătura de la Frankfurt şi a trebuit să-şi decaleze programul cu o zi,Vanghelie şi-a atins ţelul.

La aterizare, aura sa s-a schimbat. Primarul din Ferentari s-a metamorfozat în .Cu cine s-a mai întâlnit Vanghelie la Washington a devenit o ştire qualiyalimentată din plin de campania de PR. De fapt, ce a făcut personajul nostrupeste Ocean? A participat la „Conferinţa primarilor din SUA”care s-a desfăşurat în perioada 19-21 ianuarie la Washington DC. La conferinţă au fost invitaţi aproximativ230 de primari, iar datorită legăturilor avute de Guşă, primarul a prins şi elun loc la masă alături de ceilalţi. „Marian Vanghelie s-a dus la Washingtonpentru a se întâlni cu Obama”, acesta a fost mesajul campaniei marca Guşă. Nucontează dacă l-a văzut, dacă a fost în apropierea lui sau dacă măcar ştie cumse scrie numele preşedintelui american. De precizat că pe site-ul conferinţeinu apare nici o poză cu Marian Vanghelie.

Zilnic am fost însă bombardaţi cu informaţii despre periplul american. S-aîntâlnit cu primarul New-Yorkului, cu un director din primărie (reţeaua decanalizare), apoi cu primarul din Washington… ş.a.m.d.Bomba vine când Vanghelie prinde o poză alături de Derek R.B. Douglas, asistentulspecial al preşedintelui SUA, Barack Obama, pe probleme de politici urbane şimetropolitane. Ţinta a fost atinsă: Vanghelie lângă Obama (mai contează că afost doar un asistent?). La întoarcere a declarat mulţumit că pentru el “visulamerican s-a îndeplinit”.

Conferinţa primarilor s-a încheiat. Ce a rămas în urma ei? S-a întors Vangheliemai deştept sau locuitorii din Ferentari vor fi mai fericiţi? Cu siguranţă, nu.Însă aţi remarcat că declaraţiile sale au început să fie mai serioase, că evităsă mai intre inutil în dispute şi că greşeşte astfel mai puţin? Vă mai aduceţiaminte ultima gafă memorabilă a primarului? A trecut cu siguranţă ceva timp dela poveştile cu “care este”, “almanahe” şi “goagăl, gogăl, gagăl”. În America"Gagăl Vanghelie" a fost asasinat pentru a se face loc unui nouVanghelie. Cozmin Guşă ştie cel mai bine ce pregăteşte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATALIN ANDREI
24 Ian 2011

Sunt un cititor din comuna Sanacadâlga ?i vreau s? v? întreb pe aceast? cale dac? marea buliba?? din sectoru' cinci, Marean a mers cu calu la domnu Obama în sufragerie? Auoleu domnu Marean a?i f?cut deranj în Biroul Oval al lui Barack. Data viitoare, v? rug?m, s? parca?i calu lâng? statuia lui Abraham.
SILE
24 Ian 2011

Ar fi de reprosat d-lui Iliescu ca nu i-a gasit acu f'o 10 ani un mentor care sa-l treaca in viteza peste anii de liceu completindu-i golurile de cultura generala si sa-l ajute sa-si formeze o gindire logica teafara. Eventual sa-l invete si ce norme morale trebuie obligatoriu sa respecte pentru a nu se alege praful de capacitatea lui organizatorica. O zi buna !
Random image