2017-01-19 13:10

EDITORIAL


Găleata de solidaritate se umple cu promisiuni

 |  21:00

Dacă n-a reuşit încă să mişte vreun leu din conturile bogaţilor spre bugetul de stat, ministrul Gabriel Oprea a punctat totuşi o victorie, obţinând girul Guvernului pentru iniţiativa sa numită pompos "Coşul de solidaritate" pentru pensionari. Această măsură de stânga propusă de un oficial foarte înstărit, dar preocupat, se vede, de problemele săracilor, le-a picat “mănuşă” colegilor de guvernare de la PDL, mai ales că se apropie anul electoral, iar rezervele de simpatie de care s-au bucurat cândva sunt demult epuizate.

Premierul Boc s-a prefăcut că se lasă greu convins să accepte o iniţiativă de stânga, într-un guvern preponderent de dreapta, la un an după majorarea TVA la 24%. Preşedintele Băsescu a plusat, declarându-se pe faţă împotriva acestei măsuri pe care nu s-a sfiit s-o numească drept “populistă”. Cu tot acest “balet” politic, la prima înfăţişare în Guvern, proiectul lui Gabriel Oprea a trecut. S-a născut astfel ideea ingenioasă de a le da un nou job prefecţilor, care se vor ocupa personal de implementarea proiectului economatelor PDL-UNPR, respectiv de înfiinţarea unor “Gostaturi” fără adaos comercial, adică nişte economate de tip Vanghelie.

De ce a îmbrăţişat Boc proiectul ministrului apărării? Simplu. Fiindcă nu poate servi pensionarilor, majoritatea flămânzi, discursuri elaborate despre cum a scos PDL ţara din criză, despre arierate şi despre atingerea ţintei de deficit bugetar. N-ar avea nici un efect. În schimb, un coş umplut periodic cu ceva merinde mai ieftine poate aduce mai multe voturi decât orice ţintă atinsă din programul cu FMI. În fapt, „Coşul de solidaritate” al lui Oprea oficializează găleata electorală a PDL. Ce-o fi după alegeri, vom trăi şi vom vedea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image