2017-01-17 11:26

EDITORIAL


Ghiolbănia stă cu Regele la masă

 |  21:00

Bine le-a zis-o Toader Paleologu colegilor săi de partid! “Ghiolbănie fesenistă”! Aşa a calificat el gestul liderilor PDL care respinseseră, în Birourile Permanente ale celor două Camere, organizarea unei şedinţe festive pe 25 octombrie, cu prilejul împlinirii de către Regele Mihai a vârstei de 90 de ani. Până la urmă, cu chiu cu vai, Majestatea Sa va vorbi, de ziua Lui, în Parlament. Ce va transmite poporului, vom trăi şi vom vedea. Sper că nu va spune nimic pe placul vreunui partid şi, mai ales, că nu se va apleca asupra discursului împreună cu ginerică Radu Duda. Destul l-a făcut de râs cu candidatura la preşedinţie, ori, nu mai târziu de luni seara, cu interviul dat lui Gâdea. Vorba lui Dinescu, “sângele albastru de pedeserist”,  moştenire de la răposatul său tată, apă nu se face.

În afara liberalilor, nici ăia toţi, şi a câtorva monarhişti rătăciţi prin alte grupuri parlamentare, pentru ceilalţi aleşi invitarea Regelui nu este decât o izmeneală menită să-l enerveze pe Traian Băsescu. Astea au ajuns să fie marile mize pe care se încaieră clasa noastră politică: un discurs al Regelui, Albă ca Zăpada, tocurile Elenei Udrea, raliurile lui Ponta, lenea lui Antonescu, sau dansurile lui Băsescu de la Cireşica. În rest, ghiolbănie cât cuprinde şi demagogie la maxim.

Pe acest fond, Casa Regală anunţă că “Regele se va adresa naţiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societatea românească". Nici un pic de bun simţ nu ar strica. Trăiască Regele!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image