2017-01-22 01:45

EDITORIAL


Greva neputincioşilor

 |  21:00

Mi se pare aberant modul în care USL a ales să ducă bătălia pentru cucerirea Puterii. Din ce văd eu, USL se izbeşte cu nădejde şi sângerează abundent. Acţiunile Opoziţiei sunt haotice şi fără un scop precis. Iar diferenţele dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt din ce în ce mai evidente.

Crin Antonescu a început anul în forţă: a organizat un mare miting în Bucureşti şi a lansat ideea demisiei în masă a parlamentarilor Opoziţiei pentru a declanşa alegeri anticipate. Crin Antonescu se înghesuie să ia caimacul imaginii publice: el este masculul USL, el are iniţiative, el comandă. Profesorul de drept Adrian Năstase a explicat că demisia parlamentarilor Opoziţiei nu duce la anticipate. Aşa că s-a găsit varianta balcanică: nu demisionăm, intrăm în grevă. O grevă originală, gen „adio, dar rămân cu tine”: parlamentarii Opoziţiei se bat pentru funcţiile de conducere din legislativ. Doar că nu vor veni la şedinţe, dar nu e nimic nou în asta.

Însă cu adevărat ciudate mi se par efectele protestului parlamentar. Adriana Săftoiu a mers până la capăt cu ideea demisiei. Un parlamentar în minus pentru PNL. Deputatul Nicolae Jolţa a plecat de la PNL la PDL. Doi parlamentari în minus pentru PNL. Nu înţeleg raţiunea acestor acţiuni ale Opoziţiei. Dacă peste două luni se modifică strategia generală a USL?

Greva parlamentară a USL este un exerciţiu de imagine şi nimic mai mult. Trebuie umplut cumva timpul cu tot felul de dezbateri până la momentul campaniei electorale propriu-zise. Şi în acest an electoral vom fi lipsiţi de o dezbatere reală asupra unui program politic, dar ne vom sătura de circ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: crin antonescu, victor ponta, greva parlamentaraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COMITETUL DE INITIATIVA
02 Feb 2012

MISCAREA ROMANIA PENTRU ROMANI Romania se afla astazi in fata unor provocari deosebit de periculoase care ii pun in pericol insari existenta sa. Veleitari si oportunisti se adauga tot mai insistent “cotului cu solisti interni si externi” care vor sa ne cante prohodul. Au aparut si apar ca ciupercile dupa ploaie tot felul de comisii, consilii, federatii sau confederatii ce-si aroga reprezentarea unica a societatii civile. Vechile sloganuri comuniste “Cine nu este cu noi este impotriva noastra”, “ dai in mine dai in fabric si uzine”, “numai noi suntem in masura sa organizam societatea romaneasca” IN ACESTE CONDITII SE IMPUNE NECESITATEA UNEI AUTENTICE UNITATI A REPREZENTANTI AI SOCIETATII CIVILE PE BAZA UNOR CRITERII SI OBIECTIVE CU ADEVARAT DEMOCRATICE. MISCAREA ROMANIA PENTRU ROMANI cheama reprezentantii societatii civile sa-si spuna parerea fata de oportunitatea apartenentei la aceasta miscare Obiective initiale, supuse permanent imbunatatirii prin contributia tuturor: 1. Coagularea reala a societatii civile pentru asanarea societatii romanesti 1.1. Monitorizarea modului in care structurile ce se prezinta drept reprezentante ale societatii civile corespund in realitate acestui deziderat. 1.2. Intocmirea unei Carti albe a societatii civile 2. Monitorizarea reala si obiectiva a actiunilor puterii si ale opozitiei politice 2.1. Respectare legalitatii 2.2. Respectarea jurisprudentei in intocmirea proiectelor legislative 2.3. Consultarea reala a societatii civile in derularea procesului legislativ 2.4. Neamestecul in viata organizatiilor societatii civile 3. Monitorizarea reala si obiectiva a activitatilor ONG-urilor in vederea respectarii spiritului civic si a apolitismului lor 3.1. Contracararea actiunilor acelor ONG care nu urmaresc decat capisarea de fonduri publice 3.2. Monitorizarea reala a modului in care ONG –urile beneficiaza de fonduri publice si prezentarea periodica a situatiei din acest domeniu 4. Fermitate in contracararea actiunilor de desfiintare a romanismului 5. Pilonii de integritate si stabilitate a Romaniei si poporului Roman- BISERICA SI ARMATA – sa fie protejati de imixtiuni politice si de orice fel de actiuni destabilizatoare 5.1. Biserica sa ramana la statutul, scopurile si obiectivele fara a se amesteca in jocuri politice 5.2. Armata si simbolutile sale sa-si pastreze nealterate misiunile si traditiile fara potitizare. Miscarea isi propune sa cuantifice real modul de acordare a gradelor militare si sa ceara retragerea gradelor “oferite” ca recompense politice Doriti sa deveniti membri ai miscarii sis a afla mai multe detalii? Apelati la adresa de E-mail :comitetul.roman@yahoo.com COMITETUL DE INITIATIVA
GIANINA
03 Feb 2012

FELIX, SARI CU BANU CA PLEACA OAMENII DIN PIATA UNIVERSITATII...

Adauga un comentariu

Random image