2018-12-11 15:36


Guvernul promite bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor

 |  20:11
Alina Oprea

Premierul Victor Ponta pare că a intrat deja în campanie electorală. De data aceasta ţinta sa a fost o categorie care uneori este marginalizată de guvernanţi: copiii. Adică 3 milioane şi jumătate de români. El a promis că va scoate bani din buget în acest an şi în anul viitor pentru ca alocaţiile copiilor să fie dublate.

După ce deputaţii au aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, şeful Executivului a precizat că Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare. Suma este oricum insuficientă pentru a acoperi necesităţile lunare ale unui copil. Guvernul spune că impactul financiar pentru acest an este de 900 milioane de lei, dar Ponta cere pentru bugetul pe 2016 sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Vestea este, fireşte, foarte bună, pentru toţi copiii, dar mai ales pentru cei care provin din familii defavorizate. Însă orice veste pozitivă pentru mase, pentru români, are, probabil, preţul ei. Pe care îl vom afla ulterior sau poate deloc. Este vorba de 1,8 miliarde lei care se găsesc abia acum. Ponta spune că finanțarea unei asemenea măsuri se poate asigura anul acesta și în 2016. Dar de unde ştie cum va arăta bugetul de anul viitor? Şi de ce nu s-au găsit aceşti bani până acum? Şi, mai ales, cum te asiguri că alocaţiile micuţilor vor fi cheltuite strict în interesul copiilor şi nu în cârciuma de la colţ, cum se întâmplă mai ales în zona rurală? Ar fi fost poate mai indicat să existe o prevedere ca aceste alocaţii să fie cheltuite doar pe fructe, legume, alimente, rechizite şi orice altceva are nevoie un copil. Mai mult, reprezentanţi ai UDMR spun că „vor exista şi alte majorări”, fără a da alte detalii. Amendamentul propus de PNL prin care alocațiile de stat pentru copii se dublează a fost iniţiat de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative. Acesta însă nu menţionează şi care sunt sursele de finanţare. Amendamentul a fost respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, Camera fiind for decizional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: alocatie, copii, guvern, ponta, bani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
22 Mai 2015

Surse sunt din confiscarea averurilor celor care au fost la butoane si au furatsi din diminuarea salariilor si pensiilor nesimtite ale parlamentarilor ca sa dea dovada ca fac sacrificii si ei pentru bunastarea macar a copiilor acestei tari ca batrinii si nu numai li se injecteaza apa in loc de interferon in cazul cancerului si cite o mai fi si cu eurile din alimente bauturi indoielnice etc
Random imageUltimele stiri


loading...