2017-01-16 18:00

EDITORIAL


Ieşi afară, taxă ordinară!

 |  21:00

Nu ştim dacă protestele din stradă se vor lăsa cu anticipate, dar un lucru e cert: guvernanţii au început să se teamă şi să dea înapoi. Costurile de imagine prevalează în faţa tuturor celorlalte. Primul obligat să plătească a fost ministrul de externe, Teodor Baconschi, sacrificat, ieri, de Emil Boc după declaraţiile iresponsabile făcute la adresa protestatarilor din Piaţa Universităţii. Este primul semnal că ecourile din „mahalaua violentă şi ineptă” – cum a numit dl Baconschi mulţimea care protestează la Universitate – se fac auzite tot mai tare la Palatul Victoria.

În subsidiar, se înmoaie şi intransigenţa guvernanţilor în privinţa unor măsuri aşa-zis de „criză”. Două exemple sunt concludente: renunţarea la 4.500 de concedieri de la CFRşi amânarea aplicării taxei auto la maşinile înmatriculate înainte de 2007. Explicaţia e simplă: deşi CFR e pe butuci după atâta restructurare, iar prin bugetele companiilor bate vântul, Guvernul nu-şi permite să-i trimită în stradă, acum, şi pe ceferişti. Mai bine înfruntă FMI-ul, decât mii de oameni care nu mai au ce pierde.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a fost coborât cu picioarele pe pământ chiar de colegii din UDMR, care i-au cerut să renunţe la inepţia taxării tranzacţiilor cu maşini înmatriculate înainte de 2007.  Nu de alta, dar prevederea „polua” prea tare atmosfera din jurul acestei formaţiuni politice, pentru care viitoarele alegeri se anunţă cele mai dificile din ultimii 20 de ani. Să nu ne facem iluzii. Domnul ministru nu a renunţat la nimic, pentru că nu avea la ce. Anul trecut, încasările din taxa auto au fost de şase ori mai mici decât cele prognozate, iar în 2012 nu s-ar mai fi strâns aproape nimic în puşculiţa Fondului de Mediu din această sursă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: taxa ordinara, emil boc, piata universitatiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

STEFANTIB
23 Ian 2012

realism sau adevar?
MANSELL
24 Ian 2012

Taxa nu are alt caracter decat acela de a opri rom anii sa-si cumpere o masi na ieftina din occident. Dacia si importatorii aut o fac presiuni imense, da r taxa este in continuare ilegala si li se va into arce in cap .De legea cu 8 ani la masini isi mai a duce aminte cineva?

Adauga un comentariu

Random image