2017-01-25 01:27


Ignat de indignat

 |  21:00

Aud că inspectorii fiscali sunt foarte ocupaţi zilele astea, dar nu cu Ignatul sau cu strânsul şpăgilor de prin angrouri, ci cu urmărirea micilor contribuabili care nu şi-au plătit taxele şi impozitele. Parcă îi şi văd pe aceşti funcţionari ţâfnoşi cum îşi bombăne şefii care îi trimit în căutarea rău-platnicilor. Adică a amărâţilor care se hrănesc cu parizer şi cârnaţi unsuroşi şi ieftini, şi asta doar în zilele de leafă.

Misiunea nu e uşoară: inspectorii trebuie să identifice datornicii, să afle unde lucrează şi să le pună poprire pe salariu. Taman înainte de Crăciun. Dacă totuşi nu reuşesc să dea de urma patronilor sau contribuabilii nu au momentan serviciu, se declanşează operaţiunea de identificare a conturilor bancare, urmată de execuţie. Cum? Simplu, prin blocarea accesului la bani. Cine nu-şi plăteşte dările la Administraţia Financiară, nu-şi poate folosi economiile din bancă. Nu contează că sunt, de pildă, banii de înmormântare.

Autorităţile din Capitală justifică acest exces de zel din preajma sărbătorilor prin faptul că bugetele locale ar fi cam goale. Nici nu-i de mirare, după câte borduri s-au schimbat, câte panseluţe s-au plantat şi câte sute de milioane au fost pompate în conturile firmelor de partid care au cârpit drumurile pe ici, pe colo, cât a fost vara de lungă.

Primăria Capitalei e pe cale să-şi rezolve însă  problemele financiare cu un nou bir, care nu are cum să dea greş: taxa de aglomeraţie în trafic. Risipa de energie cauzată de ambuteiajele în trafic va fi redusă prin introducerea unei taxe de aglomeraţie, prin restricţii privind parcarea şi măsuri de control al traficului”, se arată în strategia energetică a municipalităţii. Ingenios, nu? Sau poate revoltător? Ne vedem la vot, în 2012. Sărbători fericite!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24

TAGURI: ignat, indignat, spagi, angrouriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image