2017-01-19 23:59

EDITORIAL


Imagini din Biroul Oval

 |  20:59

Încerc să înţeleg de unde teama asta de presă a preşedintelui Traian Băsescu. Să faci o vizită în Statele Unite şi să securizezi toate informaţiile cu privire la această vizită, mie unul mi se pare o decizie care ţine de domeniul patologicului. De domeniul patologicului absurd, mai exact. În fond, nu Traian Băsescu a mers în SUA, ci preşedintele României. Nu interesele sale le-a reprezentat acolo, ci interesele tuturor românilor. Iar românii au acest drept: să ştie ce face preşedintele lor. Cu ce se ocupă el, ce are el de gând să facă, cu cine se vede, ce decizii ia, ce acte semnează, cu şalupa cărui serviciu secret îşi plimbă el prietenii, pe scurt, cum îi reprezintă el sau nu pe oamenii care l-au ales. Poţi fi oricât de jucător vrei, dar rămâi în regulile jocului. Fii Messi, dar nu stinge reflectoarele de pe stadion şi nu le arăta fundul spectatorilor din tribune!

Altfel, oamenii intră la bănuieli. Şi-şi pierd încrederea. Nu în tine, ca preşedinte-jucător-pe-întuneric, ci în Preşedintele României. Din istoria şi cultura civilizaţiilor am aflat deja că doar despre încredere e vorba. Presa e plină de neaveniţi, aici sunt de acord cu Traian Băsescu. Dar nu e treaba preşedintelui României să numere mogulii şi să-şi frece palmele când se închid ziarele. E mai grav să nu ai presă decât să ai una care te critică fie că respiri, fie că nu.

Vrea Traian Băsescu să aibă o presă pozitivă de tip „vai, dar ce frumoase sunt fotografiile cu Traian Băsescu şi Barack Obama din Biroul Oval”? Aşa cum îl ştiu eu, nu cred. Cred, mai degrabă, că Traian Băsescu şi-ar dori o presă corectă, obiectivă şi detaşată. OK. Doar că presa trebuie ajutată, sprijinită şi nu decredibilizată.

În rest, foarte mişto fotografiile din Biroul Oval.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PIKSULESCU
14 Sep 2011

Presedintele isi doreste o presa aservita. Nu una care sa-l critice. Chiar daca critica are efect constructiv. Da o impresie cam prea mult personalizata si nu o "presedintie". Sa nu fie deranjat. Parca am mai auzit asa ceva cu ani in urma!
IO
16 Sep 2011

Bravo Antenei3 daca a reusit sa scrie agenda presedintelui Americii si a celui din Ro! Vai de capul acelui presedinte care se raporteaza in actiunile oficiale la ce va zice un post de stiri! Sa tii secreta o vizita in SUA, sa nu duci nici un om de afaceri intr-o vizita pe care o consideri oficiala, asta nu e numai prostie, e tradarea interesului national! Nu cred ca a mai existat in istoria diplomatiei mondiale o mai mare prostie! Pana la urma, VAI DE CAPUL NOSTRU!
DAN
16 Sep 2011

Antena 3,Realitatea,Ciuvica,Tatoiu,Sutu,Chireac,Gadea,Ciutacu, Tudor,Dragotescu,Striblea,etc.,etc....iata motivele pentru care presedintele are dreptul sa securizeze anumite informatii.Bravo lui!
NEA FANE
16 Sep 2011

presedintele BADARAN a declarat ca va fi un presedinte jucator.ei bine,dupa aproape 7 ani de la aceasta declaratie a demonstrat ca este doar un JUCAUS. dupa comportare,atitudine si vocabularul ELEVAT este un veritabil BADARAN.

Adauga un comentariu

Random image