2017-01-18 11:58

EDITORIAL


În cazul bebeluşilor ucişi, PDL a lăsat UDMR să fie scuipat

 |  19:45
În cazul bebeluşilor ucişi, PDL a lăsat UDMR să fie scuipat

Decând a avut loc tragedia de la Maternitatea Giuleşti, s-a tot bătut monedă pe demisiaministrului sănătăţii. Dimensiunile catastrofei (soldată cu 4 bebeluşi morţi şi7 în stare foarte gravă) i-a determinat pe mulţi să arate cu degetul spreinstituţia ce pare cea mai legată de un spital, şi anume Ministerul Sănătăţii.Numai că, de aproape doi ani, prin platforma comună de guvernare, PSD şi PDL audecis ca spitalele din România să treacă în subordinea primăriilor. În Bucureşti,sunt vreo 42 de spitale, din care 20 au fost preluate de Primăria Capitalei în2009, celorlalte urmând să le vină rândul în acest an. De menţionat că în lunadecembrie au expirat toate contractele de muncă încheiate de spitalele aflate înproprietatea statului cu echipele manageriale, aşa că cererea lui Cseke Attilade a destitui conducerea Maternităţii Giuleşti e cel puţin deplasată.

Ministrulsănătăţii consideră că nu avea de ce să-şi facă bagajele, din moment cematernitatea nu-i aparţinea. Pe hârtie, spitalul se află de doi ani la PrimăriaCapitalei şi, deci, Sorin Oprescu trebuia luat la întrebări, şi nu Cseke. Să nufi ştiut ministrul de această hotărâre de guvern când a apărut în prima sa conferinţăde presă după sinistru? Dacă ar fi anunţat atunci că Ministerul Sănătăţii nuare nici o treabă cu Maternitatea Giuleşti, presa nu ar fi avut motive să-i sarăla beregată. Şi pe bună dreptate, fiindcă atunci când deraiază un tren nimeninu-i cere socoteală ministrului culturii, spre exemplu, ci ministruluitransporturilor. Numai tăcerea lui Cseke de miercuri, când a transmis condoleanţefamiliilor îndurerate (abia spre sfârşitul expozeului), a făcut ca lumea să tăberepe el. Faptul că a anunţat că Ministerul Sănătăţii a colaborat foarte bine cuPrimăria Capitalei, nepunându-i în cârcă nenorocirea, ne face să credem căhabar nu avea în acel moment de rocada produsă între cele două instituţii. Totuşi,nu el trebuia să iasă la bătaie. Ministerul Sănătăţii are doi secretari destat, puşi în funcţii de PDL. Unul e Streinu Cercel, care a dus în toamnatrecută o campanie susţinută împotriva virusului AH1N1, celălalt, CristianIrimie, culmea, mai e medic ginecolog. Irimie ar fi trebuit să fie spirt înziua declanşării nebuniei, să se implice în anchetă cu trup şi suflet (aşa cuma făcut-o subsecretarul de stat Raed Arafat), şi nu ministrul, un avocat numitpolitic (de UDMR) să gestioneze Ministerul Sănătăţii, fără să aibă vreo tangenţăcu sistemul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAZAR
20 Aug 2010

Sa stiti ca ori de cate o ri o vad pe aceasta analf abeta la TV schimb canal ul deoarece spune numai p rostii . Dupa mintea de b ibilica a acestei amploai ate Basescu este de vina in toate . Va urez succes in falimentarea acestui ziar cu astfel de specime ne. Nu acelasi lucru pot spune despre Val Valcu ca re cu toate ca este impot riva puterii totusi are a rgumente profesioniste si poate fi urmarit cu plac ere si interes.

Adauga un comentariu

Random image