2018-10-17 15:20


Intoxicări colective

 |  18:10
Alin Burtescu

Au trecut mai bine de două luni de la tragedia din clubul Colectiv, iar concluziile anchetei întârzie să apară. Au murit 63 de oameni, iar conspiraţioniştii aţâţă spiritele. Fiecare, bineînţeles, cu scopul lui.

Un colonel STS, reţinut pentru trafic de influenţă, a fost interceptat vorbind despre cum a fost programată moartea tinerilor din Colectiv şi „gazul” care „i-a făcut ca la rotisor” pe cei prezenţi la concertul trupei Goodbye to Gravity în seara nenorocită de 30 octombrie 2015.

Florin Chilian îl acuză pe Klaus Iohannis: „«A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta», a spus ‎Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. În limba română ce a spus Iohannis înseamnă că pentru a schimba Guvernul ‎Ponta, el, Iohannis, a trebuit să apeleze la o variantă de a provoca demisia lui Ponta, variantă pregătită de multă vreme: Să ucidă tineri şi copii. Să ordone uciderea unor oameni nevinovaţi (...) Klaus Iohannis trebuie anchetat pentru crima!”.

Şi fostul şef al Statului, Traian Băsescu, a avut o „părere”: „Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă (...) Experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum”.

E foarte uşor să arunci în spaţiul public informaţii false, iar pe fondul indignării şi furiei ele să capete amploare. Şi mai mult, să fie luate ca adevărate. Expertiza se va termina la începutul lunii februarie, iar până atunci probabil vom fi bombardaţi cu ştiri bazate pe „surse”.

Se gândeşte oare vreunul din cei care lansează zvonuri ce impact au asupra familiilor celor morţi? Săracii oameni aşteaptă ca profesioniştii să le comunice ce s-a întâmplat în Colectiv şi cine e vinovat. Nu vor intoxicări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: intoxicari, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BETON
07 Ian 2016

Intoxicarile colective au primit o dezmintire oficiala BETON ?
Random imageUltimele stiri


loading...