2018-12-15 13:31


Iri sau Moni?

 |  18:26
Iri sau Moni?

După ani de zile, în care le-auarătat românilor cum plesnesc ei de bine în reşedinţa de la Izvorani şi îndiferite locuri exotice, cum fac „nunta secolului” de juma de milion de euro şiîn ce lux îşi cresc copilul, a venit şi tristul, dar ultramediatizatul „Theend” pentru cuplul Irinel şi Moni Columbeanu. Odată cu acesta s-a dus dracului şilecţia, predată obsedant tinerelor din ţara Mioriţei, care învăţau de la „divadin Izvorani”, cum o numeşte o parte a presei, că drumul spre fericire şiîmplinire se scurtează prin patul unui miliardar. Cam trecut, e drept, dar cusimţul umorului. (Aşa zicea Monica la început!) Povestea de amor nu se puteaîncheia cu „... şi-au trăit mulţi ani fericiţi ...”, pentru că n-avea uneleelemente de basm obligatorii, ci, mai degrabă, opusele acestora: prinţul nu eranici înalt, nici frumos şi nici sărac. Frumuseţea era doar la Monica. Și varămâne tot la ea! Problema divorţului lui Irinel adevenit una naţională.

Zilele acestea, Moni şi Iri au ruptRomânia în două. Unii sunt de partea lui Irinel Columbeanu, alţii îi daudreptate Monicăi. Ca meciurile dintre Steaua şi Dinamo, de pe vremuri. Ede-ajuns să intri într-un magazin alimentar, într-o crâşmă de cartier, să-ţiaştepţi rândul la policlinică sau să mergi cu un autobuz, undeva. Subiectul eacelaşi. Până şi candelăresele din cimitir îşi pun întrebări dramatice, în timpce curăţă mormintele de frunze: cine o va câştiga pe Irinuca? Intră Monica laIzvorani sau nu?

Deja, poeţii anonimi ai mahalalelorau scornit cântece specifice, iar puştimea, de după blocuri, lălăie, cât e ziuade lungă, acelaşi refren tembel, bătând ritmul în tomberoane: „Moni ceafrumoasă a plecat d-acasă/ Iri-i supărat şi iar s-a-mbătat/ Fetiţa i-a luat şipoarta a blocat, măăăi, măăăi!”

La cârciumioareledin ţară, dotate şi cu televizoare, pentru prima oară în ani de zile se schimbămanelele şi „se dă” pe Realitatea. Oamenii fac pariuri. Nea Gili din Bolintin-Dealoferă o „ladă dă bere Noroc” dacă cei doi Columbeni se vor împăca, iar tantiNuţa din Ciorogârla e în stare să pună cocoşul ăl mare în oală (tot e bătrân şicam tâmpit, sare şi atacă!), dacă Monicuţa îşi găseşte un alt bărbat, tânăr şifrumos, „că e fată de treabă şi gospodină. A arătat la tilivizor cum face eamâncare!”

Mulţi români suferă alături deidolii lor, de parcă ar fi rude apropiate. Ştiu tot, mai află câte ceva nou, obârfă, o minciună, mai scornesc ei, înşişi, îşi dau cu părerea, se ceartă, seînjură, nu-şi mai vorbesc cu lunile şi timpul trece. Ăia care sunt fani Irinu-i mai bagă în seamă pe cei care sunt de partea Monicăi. Duşmănia setransferă de la tv la oameni şi, dacă ieri erau ca fraţii, azi se scuipăprintre gard şi îşi pomenesc de rău mamele. De dragul... lui Moni. Psihologiaomului de rând e simplă şi adeseori sănătoasă. Mass-media a reuşit (şi de dataasta!) să ne îndepărteze de la problemele reale, care ne dor cu adevărat:sănătate, sărăcie, corupţie, şosele, politică, etc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MATRICIALA
26 Apr 2011

Mass media n-a reusit sa ne indeparteze de nimic.Pentru cine nu are chef sa se uite doar la productii gen ''big-brother'' lucrurile-s vizibile si la indemana de judecat. Din pacate pentru noi votul cenzitar a dat de multa vreme bir cu fugitii din legislatia noastra, iar cei ce stau sa piarda ore-n sir in fata povestilor gen Columbeni, Pepe si alte Oane iau si decizii stampilate cand se face chemarea la urna...:(
Random imageUltimele stiri


loading...