2017-01-17 21:36

EDITORIAL


Jandarmeria l-a apărat, de fapt, pe Băsescu

 |  19:07

Se somează şiapoi se trage la picioare, spunea Ceauşeasca în decembrie 1989, când conduceastatul, în lipsa soţului, plecat în Iran. Ce ar fi trebuit să facă jandarmii pe24 septembrie 2010?

Să fi respectatlegea, a spus şeful statului, atunci când a explicat motivele pentru care arenunţat la serviciile Poliţiei şi jandarmilor, post miting. Acum, că supărareaa trecut, ce ar fi însemnat respectarea legii, de către jandarmi? Din câte neputem da seama, sindicaliştii trebuiau împiedicaţi să iasă din Piaţa Victoriei şisă se îndrepte spre Palatul Cotroceni. Altfel, nu ai ce să le reproşezi, cădoar nu au scandat ei lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Concret, cum arfi trebuit să aplice legea jandarmii? Singurul exemplu care îmi vine în minteîl reprezintă barajul scutierilor USLA, de la Universitate, din decembrie 1989.Cei care au ieşit în stradă atunci nu aveau autorizaţie. Au fost opriţi descutierii regimului Ceauşescu, care au aplicat legea. Reacţia mulţimii nu s-alăsat aşteptată: protestatarii au ridicat celebra baricadă, spartă cuTAB-urile, iar ciocnirile au scos în stradă sute de mii de oameni. De la câtevasute de manifestanţi s-a ajuns la o revoltă generalizată.

Sigur, suntemîntr-un stat de drept, bla, bla, bla... Care erau evoluţiile posibile în cazulîn care jandarmii blocau Piaţa Victoriei? Fie poliţiştii ar fi fost descurajaţide fermitatea jandarmilor şi ar fi plecat acasă, fie ar fi forţat cordoanele,deci ar fi trecut de la contravenţie la infracţiune. Capii demonstranţilor arfi fost apoi uşor de eliminat din fruntea mişcării sindicale, ceea ce ar fidescurajat alte proteste similare. Ete fleoşc!

Când 80 la sutădintre români spun că lucrurile merg într-o direcţie greşită, cred că maidegrabă o astfel de confruntare ar îndârji protestatarii, în loc să-i sperie.Dacă jandarmii ar fi repetat manevra Baricada, acum erau în stradă sute de miide oameni, în toate marile oraşe ale ţării. Jandarmii au dat un răgaz regimuluiBăsescu Boc, care mai poate încerca să umble la salarii, cum spunea Blaga, sausă elaboreze strategii ca să treacă iarna. Pe care, paradoxal, şi-ar dori-o câtmai grea. La bătaia din Consiliul General pe contractele de deszăpezire, taremi-e că n-or să se vadă mitingurile, din nămeţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638943-02-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BURIU_ELENA54
01 Oct 2010

Omule, esti dus cu capul, daca din pozitia de ziar ist instigi oamenii la re volta ! 80% dintre romani spun asta din 90 incoace , asta nu inseamna ca tre buie impinsi spre anarhie , aveti voi ceva de casti gat daca tara intra in ha os ?
GEORGETA
01 Oct 2010

asta ai inteles din artic ol, ca autorul instiga la revolta? Cred ca ai cit it pe diagonala sau desci frezi greu si din acest m otiv nu intelegi ce cites ti?! daca jandarmii trag eau in politisti s-ar fi intamplat ca in 89 si nim eni nu doreste acest lucr u,ceea ce reiese si din a rticol.
LAURENTIU_GRG
02 Oct 2010

DA a PROCEDAT CORECT jand armeria DIN PUNCTUL MEU D E VEDERE, am vazut recent (2009-2010) tari unde si ndicalisti au scos in str ada la proteste LEGALE c are au degenerat in BATAI de strada TOCMAI INTRE C EI CE TREBUIE SA ASIGURE SIGURANTA,SECURITATEA SI ORDINEA in acele tari, ne multumirile sunt mai in t oata EUROPA, E BINE CA IN ROMANIA s-a EVITAT O lup ta de strada intre POLITI E ,JANDARMERIE, SRI..... toti intelegem ca AU DREP TATE SA PROTESTEZE LEGAL( avem salarii diminuate d in CAUZA CORUPTIEI...)
PISCEKY
03 Oct 2010

ati gasit ''tapul relelor ''????lol!lol!se numeste. val vilcu??????ha!ha!.mai terminati cu ;;titismele astea!ha!ha!''si nu mai postati doar prostii!!!n u inteleg cum se poate de duce din acest articol cu m ca,ar fi,sunt sigur,bla ,bla.spuneti drept ca nu va place ziaristul si zia rul dar nu ca ar...INCITA LUMEA LA DEZORDINE SOCIA LA(VB LUI CEAUSESCU-AGENT URILII-HA!HA!)FELICITARI PT ARTICOL DOMNULE VILCU! !!!!!!!!UN PDL-IST!

Adauga un comentariu

Random image