2017-01-22 20:34


Joulupukki ei ole olemassa*

 |  17:44
Joulupukki ei ole olemassa*
Breasla presei trăieşte în perioada aceasta momente unicede entuziasm. Fostul jurnalist Cătălin Avramescu este propus pentru a deveniambasadorul ţărişoarei noastre dragi în nu mai puţin de două state europene:Finlanda şi Estonia. La aflarea acestei minunate veşti, păsărelele de la CasaPresei au început să ciripească asurzitor, fântâna din faţă a pornit, brusc,după mai bine de 20 de ani de repaus, iar în timpul unui singur clipit de ochiau dat în floare toate plantele de la geamurile etajului 4. Jurnaliştii auieşit şi ei afară, acoperind cu exaltarea lor protestul destul de gălăgios alcelor două gemene care vin aproape zilnic la Casa Presei ca să se plângă devibraţiile nucleare ale imobilului lor pus sub urmărire de neştiute serviciisecrete.

E bine la Casa Presei. Cătălin Avramescu nu ştiu dacă eaşa bine. Fiindcă, din informaţiile noastre, propunerea de a deveni ambasadorîn Laponia i-a fost făcută iniţial în luna martie a anului trecut. Şi probabilcă cele 14 luni au trecut al dracului de greu. În fine. Bine că a regăsitcineva hârtiile de anul trecut, propunerea oficială ajungând astfel laParlament spre aprobare.

Şi totuşi există o întrebare. Una mică de tot. Şi inutilă.Pentru că - nu-i aşa? - ce nu i-a ieşit lui Traian Băsescu din tot ce şi-apropus el în viaţă? (Răutăcioşii grăbiţi ar putea răspunde sec: „schimbarea luiEmil Boc şi arestarea lui Adrian Năstase”. Lor le-aş spune să aibă răbdare.) Întrebareasună aşa: Ce-l recomandă pe Cătălin Avramescu pentru postul de ambasador înFinlanda şi Estonia?

La această întrebare nu prea ştiu ce să vă răspund.Despre performanţă politică nu poate fi vorba, căci, din câte îmi amintesc eu, Avramescuîşi anunţase o candidatură pe lista PDL la ultimele alegeri parlamentare şi arenunţat. Deci n-a fost validat politic, vorba lui Băsescu. Despre calităţilesale cetăţeneşti nu poate fi de asemenea vorba întrucât anul trecut, prinseptembrie, acelaşi Avramescu îşi rupea nasturii de la cămaşă cu o spusă camriscantă: „Eu nu mai sunt un client al sistemului de sănătate de vreo 15 ani.L-am părăsit îngrozit, cum bănuiesc că mulţi au făcut-o deja”. Nici despreexperienţa sa diplomatică nu se poate spune nimic, sub orice formă i-ai priviCV-ul.

Cred, în consecinţă, că cineva de la Cotroceni vrea săscape de el. Sau poate că ni se pregătesc nişte cadouri speciale de Crăciun?

* Moş Crăciun nu există (traducere din finlandeză)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image