2017-01-21 23:44

EDITORIAL


Judecătorii, mai teribilişti decât beizadelele

 |  21:00

România a avut şi are în continuare destule beizadele, copii teribilişti de bani gata, care, la adăpostul funcţiilor şi averilor părinţilor, sfidează nu numai legea, ci şi bunul-simţ şi orice regulă de convieţuire socială decentă. De la beizadelele Doljului, fraţii Răducănoiu, încoace, întreaga Românie a fost şocată de faptele măreţe ale copiilor cu „figuri de Buftea”. Cel puţin Iustin Covei, care i-a înlocuit cu succes pe Costi şi Alina Răducănoiu, a devenit un adevărat şablon pentru noţiunea, peiorativ folosită, de beizadea.

Ceea ce ne şochează mai mult decât o faptă a acestor teribilişti de bani gata este, cred totuşi, modul în care reuşesc ei să scape de rigorile legii, de arest, de o aspră condamnare la închisoare cu executare, ca măsură de corecţie. Ne amintim din anii trecuţi cum Iustin Covei (îmi pare rău pentru insistenţa acestui exemplu, dar a devenit deja un model) făcea accidente peste accidente şi scandaluri după scandaluri în Bănie, dar, de fiecare dată, scăpa de arest sau anchetă, zâmbindu-ne triumfător şi cu aroganţă şi nu ştiu dacă avea vreo legătură cu faptul că tatăl său era judecător, iar unchiul, procuror.

Sunt convins că eliberarea răsfăţatului Traian Andronie i-a oripilat mai tare pe părinţii victimelor lui decât moartea propriilor copii. Şi pe mine, şi, probabil, pe jumătate din România. Oare ce conştiinţă a putut avea acel judecător care a decis că un nebun ca Andronie se poate plimba în libertate pe străzi şi, probabil, influenţa ancheta? Dacă aş ţine cont de explicaţia exactă a cuvântului teribilist din DEX, aş putea spune că judecătorul a fost mai teribilist decât copilul de bani gata al unui fost bacher cu greutate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-06

TAGURI: judecatori, teribilisti, beizadeleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image