2016-10-20 22:55

EDITORIAL


Judecătorii, mai teribilişti decât beizadelele

 |  21:00

România a avut şi are în continuare destule beizadele, copii teribilişti de bani gata, care, la adăpostul funcţiilor şi averilor părinţilor, sfidează nu numai legea, ci şi bunul-simţ şi orice regulă de convieţuire socială decentă. De la beizadelele Doljului, fraţii Răducănoiu, încoace, întreaga Românie a fost şocată de faptele măreţe ale copiilor cu „figuri de Buftea”. Cel puţin Iustin Covei, care i-a înlocuit cu succes pe Costi şi Alina Răducănoiu, a devenit un adevărat şablon pentru noţiunea, peiorativ folosită, de beizadea.

Ceea ce ne şochează mai mult decât o faptă a acestor teribilişti de bani gata este, cred totuşi, modul în care reuşesc ei să scape de rigorile legii, de arest, de o aspră condamnare la închisoare cu executare, ca măsură de corecţie. Ne amintim din anii trecuţi cum Iustin Covei (îmi pare rău pentru insistenţa acestui exemplu, dar a devenit deja un model) făcea accidente peste accidente şi scandaluri după scandaluri în Bănie, dar, de fiecare dată, scăpa de arest sau anchetă, zâmbindu-ne triumfător şi cu aroganţă şi nu ştiu dacă avea vreo legătură cu faptul că tatăl său era judecător, iar unchiul, procuror.

Sunt convins că eliberarea răsfăţatului Traian Andronie i-a oripilat mai tare pe părinţii victimelor lui decât moartea propriilor copii. Şi pe mine, şi, probabil, pe jumătate din România. Oare ce conştiinţă a putut avea acel judecător care a decis că un nebun ca Andronie se poate plimba în libertate pe străzi şi, probabil, influenţa ancheta? Dacă aş ţine cont de explicaţia exactă a cuvântului teribilist din DEX, aş putea spune că judecătorul a fost mai teribilist decât copilul de bani gata al unui fost bacher cu greutate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-06

TAGURI: judecatori, teribilisti, beizadeleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Iohannis a eliberat din funcție zece judecători și procurori Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a zece judecători... 17 Oct 2016 | (2)
Dragnea, judecat. Judecătorii au decis începerea procesului pentru instigare la abuz și fals intelectual Șeful PSD, Liviu Dragnea, va fi judecat alături de fosta sa soție, Bombonica, sub acuzația de... 05 Oct 2016 | (0)