2019-02-22 12:54


Justiţia este oarbă şi... drogată

 |  17:58

Incredibil.Justiţia din România face iar „dreptate”. Periculoşii traficanţi de droguriconduşi de fostul luptătorromân în Legiunea Străină, Horaţiu Potra, aliasHenry (Van Damme de România, cum l-am poreclit eu, pentru că, la fel ca în filmeleLyonheart - „Absent nemotivat” - şi ”Legionarul”, actorul belgian joacă rolurileunui mercenar din Legiunea Străină) au fost puşi în libertate. Curtea de ApelAlba Iulia le-a admis recursul împotriva mandatelor de arestare. În arest aumai rămas doar două persoane. Ceilalţi nouă traficanţi de droguri, printre careşi „Henry”, sunt liberi, patru cu interdicţia de a părăsi ţara şi cinci cuinterdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Hotărârea Curţii de Apel AlbaIulia este definitivă.Cel puţin în ultimii doi ani, magistraţii din România au eliberat zeci detraficanţi de droguri, dintre care câţiva periculoşi, ţinând seama de cantităţilede droguri introduse în ţară şi de gradul de risc al acestora. Cele mai multedecizii de eliberare au fost luate de curţile de apel. Foarte mulţi dintre eisunt de negăsit. Ba unul a fost condamnat în lipsă, iar în timpul procesului seplimba liber prin Galaţi (vezi articolul „Traficanţi de droguri periculoşi, eliberaţide instanţe”, publicat în ediţia din 20 septembrie a ziarului „Puterea”).

Întot acest timp, traficanţii şi-au reorganizat reţelele sau au reintrat în celedeja existente, chiar dacă activează din afara României, iar drogurile suntvândute în continuare pe piaţă fiind consumate de tineri la colţ de stradă,prin cluburi sau acasă. Aici nu mai vorbim despre timpul pierdut pentrumonitorizare şi filaj (uneori de chiar şase luni) de procurorii DIICOT sau decosturile pe care le implică o anchetă de anvergură sau programele dedezintoxicare, ci despre pericolul extrem de mare pe care îl reprezintăactivitatea unor traficanţi de droguri care alimentează piaţa românească. Estevorba despre tinerii care consumă stupefiantele împrăştiate de traficanţi şi dealeri.În ultimii trei ani, zeci de tineri au murit în România din cauza consumului dedroguri. Sunt absolut convins că judecătorii care decid eliberarea traficanţilorhabar nu au, nu de vreo statistică, ci de pericolul pe care îl reprezintăconsumul. Etnobotanicele au fost permise până la creşterea alarmantă anumărului de intoxicaţi, dar şi al celor care au murit din cauza lor. Oare câţitrebuie să moară din cauza drogurilor pentru ca unii magistraţi să conştientizezegravitatea acestui fenomen şi să înţeleagă faptul că răul de la rădăcină setaie - traficanţii şi dealerii nu au ce căuta liberi în societate? Sau estenevoie ca nişte copii de judecători să sucombe şi ei după câteva supradoze?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ARBMED
10 Oct 2010

de ce il etichetati pe henry traficant de droguri, fara sa aveti dovezi? a, va atrage romanul politist scris de dl Berbeceanu. frumos, dar neadevarat, nefundamentat (afara de detinerea de arme, lui henry nu i se poate reprosa nimic - vezi motivarea sentintei Curtiii de Apel)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...