2018-12-13 03:49


Kovesi şi alegerile

 |  18:31
Alin Burtescu

Direcţia Naţională Anticorupţie, pe scurt DNA. Mulţi aleşi transpiră numai când aud rostite cele trei litere. Numai ei ştiu de ce şi speră ca procurorii să nu afle.

“În perioada noiembrie - decembrie 2015, în dosarele de corupţie instrumentate,188 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv, între care: un prim-procuror, un judecător, 9 avocaţi, doi executori judecătoreşti, 5 directori de companii şi regie autonomă, un primar, un rector universitar, doi medici, 5 ofiţeri de poliţie, 4 comisari de gardă financiară şi 5 lucrători vamali”, se arată într-un comunicat al DNA.

Altfel zis, Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, îşi face PR pentru o viitoare nominalizare la conducerea instituţiei, întrucât anul acesta i se va termina primul mandat.

De câţiva ani, aleşi locali, guvernanţi şi parlamentari au făcut cunoştinţă cu procurorii DNA şi cătuşele din dotare. Un adevărat supliciu pentru cei care până mai ieri se credeau intangibili.

Anul acesta sunt alegeri, în vară locale şi parlamentare în toamnă. Nu e mare înghesuială de candidaţi poate şi de frica DNA. Mulţi ar mai vrea o dată la primărie sau în consilii, dar se tem că vor băga bani degeaba în campanie. Înainte mai puteau păcăli legea şi porneau motoarele cu luni bune înainte, sub forma unor fundaţii sau asociaţii. Atât aşteaptă şi procurorii, orice tentă de ilegalitate.

Totuşi să nu ne amăgim. Kovesi are prea puţini procurori pentru a face curăţenie generală, iar în multe sate şi comune din România alegerile se vor câştiga tot cu găleţi, fulare şi brichete. Plus pungile cu ulei, zahăr şi portocale împărţite door to door la alegători.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-25

TAGURI: kovesi, dna, alegeri, procurori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...