2017-01-19 13:07

EDITORIAL


La grămadă

 |  16:28
La grămadă

Mă uit pe ferestreleteleviziunilor de ştiri şi văd că în Piaţa Constituţiei s-au strâns vreo câtevamii de oameni. Mi-e greu să-i număr, dar mai mult de 6000-7.000 de oameni n-aucum să fie. Aş zice că sunt o grămadă, în sensul în care adepţii şcolii luiEuclid din Megara defineau grămada ca fiind o noţiune imprecisă, generatoare demulte probleme de logică.

Mult mai precisă este înschimb mulţimea de prieteni pe care Elena Udrea a reuşit să-i adune, în numai câtevazile pe pagina ei personală de Facebook. La ora la care vă scriu aceste rânduriputem afla cu exactitate cât de mare e grămada ei: 11.108 de persoane. Darcontorul merge. Probabil că până când voi termina de scris acest text vomajunge la 11.111, ceea ce s-ar putea transforma într-un nou motiv de sărbătoare.

În Casa Poporului,grămada de parlamentari ai Puterii este ceva mai mare decât cea a parlamentarilorOpoziţiei. Astfel că este foarte puţin probabil ca nepopularul Guvern Boc săfie demis la moţiunea de cenzură care urmează să fie votată câteva ore maitârziu.

Bob cu bob numără şiEmil Boc voturile care-l vor putea reconfirma în poziţia de preşedinte al PDLla congresul din luna mai. Grămada lui Boc pare să aibă deocamdată mai maregreutate decât cea a lui Vasile Blaga, măcar şi pentru faptul că Traian Băsescuşi-a făcut publice preferinţele politice.

Ştiţi pe cineva carenumără şi altceva? Nişte numărători de ploi din doi în doi. Că i-aş scoate la ocafea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image