2017-01-24 09:11


La MApN, ordinul se discută, nu se execută

 |  21:00

Ministerul Apărării a ținut, ieri, să facă niște precizări legate de articolul privind purtarea uniformei militare de către Gabriel Oprea în timpul campaniei electorale din 2008. A ținut atât de mult încât și-a stricat imaginea mai rău. Așvrea să le dau un sfat practicienilor în comunicare ai MApN. Pornind de la zicala „dacă tăceai, filosof rămâneai”, există o anumită regulă în domeniul de comunicare și relații publice - mai bine taci dacă nu ai nimic de spus sau dacă ești pe cale să faci o gafă, pentru că nu stăpânești bine subiectul. În comunicatul trimis, Biroul de Presă ne informează că ordinul de ministru din 2003 (dat de Ioan Mircea Pașcu) interzice militarilor în rezervă sau în retragere purtarea uniformei atunci când participă la şedinţe, întruniri, manifestaţii de orice fel şi emisiuni televizate organizate de instituţii, partide, organizaţii politice sau apolitice. Ceea ce am scris și noi. Însă, comunicatorii ministerului merg mai departe și subliniază că ordinul nu interzice folosirea fotografiilor cadrelor militare în uniformă pe postere sau bannere. Nici noi nu am susținut asta, însă reprezentanții MApN ori nu vor să vadă, ori chiar nu văd diferența - chiar dacă actualul ministru a pozat în uniformă pentru Ziua Armatei (după cum spune chiar el), fotografia apare pe un poster uriașfolosit cu sigla unui partid politic. N-avea decât să folosească poza pentru revista armatei, dar nu într-o campanie electorală. Îmi pare rău că o spun, dar comunicatorii MApN ori ne tratează ca pe niște naivi, ori sunt ei naivi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

TAGURI: ordin, mapnComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VUTA IOAN VIRGIL
25 Ian 2012

In cazul acestui ,,GENERAL" inaltat de multe miscari strategice prin traseism de la un partid la altul si ,,limbi" date cui trebuie, ar trebui prin ordin de zi al M.A.N. sa i se interzica purtarea uniformei.Uniforma inseamna onoare, sentiment pe care el nu il cunoaste.Acest personaj este tot o greseala a acestui presedinte si trebuie sa plece amandoi.IN FATA PLUTONULUI.(DE EXECUTIE)
GEORGETA
26 Ian 2012

nu este singurul care a purtat uniforma militara in situatii,,politice". Primarul traseist al municipiului calarasi a aparut la o depunere de coroane la unul din monumentele din oras in uniforma de colonel, desi nu a fost ofiter activ nici o zi. Cautati in arhiva ziarului observator de calarasi.
GORUN
26 Ian 2012

Acesti nemernici au compromis ,pentru multa vreme, gradele de colonel si general, au compromis institutia militara cu nerusinare.
CHIC
27 Ian 2012

Eroare! Expresia "reprezentanţii mapn" exclude pe profesioniştii din structura vizată.
CIUCIUGAYA
27 Ian 2012

Da pe tovarasa BASINOSU ELENA nu o vedeti nici voi JAVRELOR imbracata in haina MILITARA???Undei DEONTOLO...SI BLA BLA CARE VA CACARACTERI....???
GEO
29 Ian 2012

Politician de k k t acest oprea (care general) precis lingau care cu aprobarea lui chioru a srtans toate scursurile politice(daca sunt) pentru a pune piedica in dezvoltarea normala a Romaniei.A desbinat parlamentul.O sa-si culeaga roadele imediat,mai ales ca venit si curva de la PIN langa el.Doamne ajuta! si sper ca romanii nu se lasa prostiti.
AQNA
29 Ian 2012

Acest tradator a murdarit ARMATA.O sa si-o ia imediat.
VERG
29 Ian 2012

Asta nu e general este mai mult porc decat om.O SA SE VADA REZULTATELE IMEDIAT.
OLT
29 Ian 2012

100% CHIORU IL ARE LA MANA cu vreun dosar pitit."sa-ti fie rusine traian basescu" O sa ow luati toti mai sus mai jos in curad.
CETATEAN.RO
21 Mai 2012

armata nu mai avem ....Basescu manjeste cu sangele lor pamantul altor tari cu care noi nu avem nimic de impartit ! JAVRA ordinara, sluga americanilor... din aceasta cauza poporul te URASTE ! TRADATOR de tara !!!
Random image