2019-05-24 06:58


Lotul “Giuleşti”, monitorizat şi apoi băgat la puşcărie

 |  19:01
Lotul “Giuleşti”, monitorizat şi apoi băgat la puşcărie
Procuroriiaşteaptă rapoartele de specialitate pentru a trage concluzii preliminare, urmândsă inculpe (sau să aresteze) persoanele care s-ar face vinovate de tragedia dela Maternitatea Giuleşti. Până acum, acuzele se îndreaptă doar asupraasistentei medicale care, potrivit fişei postului, trebuia să asigure serviciulde permanenţă în salonul cu bebeluşi de la reanimare în ziua de luni, 16august.

Anchetatoriiştiu cu exactitate, pe baza declaraţiilor date de colegii ei şi a imaginilorfurnizate de una dintre camerele de supraveghere ale spitalului, ora când asistentaa părăsit salonul şi momentul revenirii, când nu se mai putea face nimic. Pentruea există probe indubitabile că dacă s-ar fi aflat în salonul cu bebeluşi lamomentul critic, putea opri extinderea incendiului.

Vor să selămurească cine este persoana care a înnădit firele electrice.

MariusIacob afirmă că s-au încălcat atribuţii de serviciu, nu neapărat de cătrepersonalul medical. Asta înseamnă că se va pune în mişcare acţiunea penală, dupăce sosesc rapoartele de la specialişti, împotriva mai multor persoane ce vorconstitui un lot. Lotul Giuleşti. Sau după ce vor fi monitorizaţi mai bine. Cinevaspunea că acel cablu blestemat avea trei fire: unul este masa (împământarea),altul faza şi ultimul, nulul. Din cauza contactului imperfect dintre ele(trebuiau prinse foarte bine cu un patent) şi a amperajului puternic, fireles-au înroşit şi au luat foc. Interesant că totul a degenerat în momentul încare Florentina Cârstea a părăsit încăperea. Fatalitate? Greu de spus de ceexact în acel interval de timp s-a produs catastrofa. Nu mai devreme, cândasistenta trecea de la un incubator la altul, acordându-le îngrijiri micuţilor şiar fi putut să semnaleze fumul care ieşea din spatele dulapului. Nu. Salonuls-a aprins după ce uşa s-a închis în urma asistentei.

Întrebăriretorice sunt, desigur, şi cele referitoare la cartela de acces în salon. De cedoar asistenta de la reanimare deţinea un asemenea card şi dublurile nu seaflau la medicul şef de secţie ori în camera de gardă?

P.S.:Astăzi se împlineşte un an de când jurnalistul Sorin Roşca Stănescu dezvăluiape site-ul personal că fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, ar fifost implicat, alături de un personaj suspectat de terorism, într-o afacere detrafic de explozibil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-09-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LAZAR
25 Aug 2010

Aceasta bolava mintal obsedata numai de Basescu vine cu o idee geniala ca sa fie pusi sub acuzare Basescu si Boc pentru evenimentele de la spitalul Giulesti asa cum a fost acuzat si Ceausescu de genocid. Mare ti-e gradina , cu astfel de cretini precum tiganul de Racoviceanul si obsedata asta ca imi este sila sa-i pronunt numele, se vede de pe fata ei ca e o alineata mintal. Cred ca n-are somn din cauza lui Basescu.
LAZAR
25 Aug 2010

Te-am vazut la Irealitatea TV ce fata ai facut cand ai auzit ca s-a inceput urmarirea penala impotriva unei persoane juridice. Dadeai din colt in colt spunand ca procurorul Iacob a....gresit!!! ca nu se poate sa raspunda spitalul s. a. Inca o data ai dat dovada de o totala lipsa de profesionalism cucoana analfabeta ce esti. Nu ai invatat la facultatea cu program redus pe care ai facut-o ca se poate incepe u.p. si in astfel de cazuri . Multe mai ai de invatat doamna jigodie ca sa fii ca Basescu.
Random imageUltimele stiri

Anunț de presă Acum 13 ore

STARBAG