2017-01-16 23:41

EDITORIAL


“Lovitura de stat” a poliţiştilor – o fumigenă marca Băsescu

 |  19:40

Astăzi, la ora 11.00,sunt chemaţi la Parchet, poliţiştii protestatari despre care s-a anunţat că auapărut înarmaţi la porţile Palatului Cotroceni. În câteva zile, noul ministrude interne, Traian Igaş, îi va prezenta lui Traian Băsescu raportul asupraprotestului poliţiştilor din 24 septembrie. Decizia de amânare a survenit joiatrecută, dată fixată chiar de către preşedinte, fără să se spună din ce motive.Probabil, dacă existau probe certe, le-am fi aflat până acum, preferându-se săse arunce fumigene, gen lovitură de stat, pusă la cale de revoluţionari. Înurma verificărilor întreprinse de oamenii (încă) ai lui Blaga, nu au fost găsitevinovăţii concrete, pentru că a fost un marş al disperării. După ce că i-a lăsatfără bani, Zeus vrea acum să-i şi aresteze. Cei desemnaţi să întocmească unastfel de raport (stupid) nu au reuşit să descopere mai mult decât că cinci(sau trei?) şefi de post de prin comunele ţării au venit înarmaţi la miting,precum John Wayne în Rio Bravo. De altfel, unul dintre ei, ajutor de şef depost, spunea că nu a avut la el decât tocul gol, în care îşi ţinea pachetul de ţigări.

Ar trebui ca în afaraimaginilor surprinse de Jandarmerie, anchetatorii să mai deţină şi alte probe împotrivacelor din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual(SNPPC). Trebuie spus că acest sindicat este cel mai mare şi cuprinde 75% dinefectivele poliţiştilor.

Vă mai aduceţi amintecomunicatul potrivit căruia Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni pereprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP)? Din această ştire depresă, lumea trebuia să vadă că preşedintele, deşi a fost înjurat de poliţişti,a fost cel care le-a întins o mână. Fals. Confuzia a fost cu atât mai mare cu câtcei din CNP nici măcar nu participaseră la miting. Şi atunci de ce a stat preşedintelede vorbă cu ei? Tocmai pentru impresia artistică, să se vadă că dacă cineva îidă o palmă, şeful statului întoarce şi obrazul celălalt. Pentru sindicaliştiiadevăraţi, ceilalţi nu există, cică fac parte din conducerea Poliţiei şi suntpe statele de plată ale Ministerului de Interne. Practic, nu-i recunosc ca şicolegi.

Se tot aude că raportul,pe care îl va primi preşedintele, va cuprinde informări de la Jandarmerie, IGP,DGIPI şi DGA. De la Jandarmerie le-aţi văzut.

P.S.: Oficial, nus-au cerut liste cu participanţii la protestul din 24 septembrie. Dar, petelefoane, da.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COSTACHE
04 Oct 2010

Pssst, sa va vand o infor matie! S-au facut 180 de zile de cand a inceput ar estul preventiv pentru Ca talin Voicu. Nu-mi este p rea simpatic individu', c a nu-mi place "imaginea" lui, dar... mai mult de 1 80 de zile de arest preve ntiv este ilegal. Trec pe ste detaliul ca Csibi Ist van a stat vreo 1095 de z ile in arest preventiv... :D
POLITISTUL
09 Oct 2010

Stimata doamna, aici face ti ca si altii dezinforma re publica. Spuneti eron at ca "lumea trebuia s? v ad? c? pre?edintele, de?i a fost înjurat de poli? i?ti, a fost cel care le- a întins o mân?" Nu a intins el o mana, i s-a c erut o intrevedere din ca uza blocarii dialogului s i manifestarii lipsei de incredere in politie. Ap oi "cei din CNP nici m?ca r nu participaser? la mit ing". Membcrii CNP cu 2 d in cei care au cerut inta lnirea de la Cotroceni su nt si membri de sindicat si au fost la miting
POLITISTUL
09 Oct 2010

Pesedintele nu a statcu c ei 3 de vorba pentru impr esie artistia din comunic at reiese clar ce i s-a t ransmis, ulterior dispuna ndu-i lui Boc sa inceapa discutiile cu sindicatele , ceea ce nu facuse pana atunci,revoltand demonstr antii de o luna de zile. Apoi a vorbit cuministrul Igas sa analizeze proble mele ridicate si intr-o l una sa vina la Cotroceni cu situatia posibilitatil or de rezolvare, impreuna cu CNP si poate cu sindi catele politistilor.
POLITISTUL
09 Oct 2010

Presedintele nu a dat nic i un comunicat sase laude pentru impresie artistic a, nu a intors obrazul, c i a constientizat ceea ce i s-a spus ca protestele se vor amplifica si nu e ste bine ca oamenii legii sa fie intre protestatar ii tot mai virulenti. Da ca va luati dupa doi lide ri sindicali exaltati, ca re apoi s-au potolit dar dezinformasera lumea din invidie, aflati ca aceeas i politisti sunt si sindi calisti adevarati si memb ri CNP - vreo 50000 numai .
POLITISTUL
09 Oct 2010

CNP nu a comentat cand SN PPC s-a facut de ras nein trand anul trecut la Cotr oceni pentru a venisera s i cei de la sindicatul Pr olex. In plus, fata de po litisti, primul include s i personalul contractual, iar al doilea si vamesi si politisti comunitari, in timp ce in CNP sunt 90 % dintre politisti. Culme a este ca unii sunt membr i in mai multe sindicate, contrar legii, asa ca ci frele lor sunt inexacte s i exagerate.
POLITISTUL
09 Oct 2010

Deasemenea, nu a facut co mentarii tendentioase ca dvs. cand presedintele a discutat in campania sa e lectorala in piata si la Cotroceni cu Basescu, far a nici un rezultat, in pl us sustinand si atunci si acum ca ... salvarea poa te veni numai de la Cotro ceni. A trecut vremea cee a, acum presedintele nu m ai are nevoie sa pozeze c u ei si sa le promita rez olvarea problemelor. CNP -ului nu i-a promis pe 27 sep. asa ceva, dar a las at-o moale cu acuzele la adresa politiei.

Adauga un comentariu

Random image