2018-07-18 19:44


Luni, 18 iunie 2012, zi mizerabilă pentru România

 |  21:00

Dis-de-dimineaţă, Busu de la PRO TV ne-a anunţat că, timp de cinci zile, ne va păli o caniculă usturătoare peste epidermă. Pentru mine, care rezist mai bine la frig şi ştiu că vremea ne-o ordonă Soarele, a fost o ştire proastă. Foarte proastă. Dar informaţiile care au urmat după ora 10.00 au fost infinit mai rele şi au legătură numai cu USL.

Aşa se face că mulţi oameni de cultură, care în ultimii ani au punctat multe bile albe pentru România, au transmis un urlet de durere către domnul Victor Ponta: lăsaţi ICR în pace! Lăsaţi artiştii să ne reprezinte ţara aşa cum îi îndeamnă muza! Pentru că, de milenii, cultura şi sportul au scos o naţie în lume, în timp ce politica a murdărit drapelul. Iar Olguţa Vasilescu, într-o intervenţie la Realitatea TV, şi-a pus poalele-n cap de i s-a văzut obrăznicia - pentru că ea munceşte, nu gândeşte!

Pe la prânz a căzut a doua palmă murdară peste obrazul ţării: aleşii poporului au demonstrat că nu doresc sub nici o formă să promulge legi pentru următorii 50 de ani, ci doar pentru câteva luni, pentru interesul unui om sau al unui partid anume, ori din ură pentru un „jucător politic”. Mă refer la faptul că USL a decis să schimbe Legea referendumului, pentru a-l destitui mai uşor pe preşedintele Traian Băsescu, şi nu pentru a da mai multă consistenţă Legii fundamentale, Constituţia.

Tot pe la miezul mizerabilei zile de luni, 18 iunie 2012, ţara a mai primit, din partea useliştilor, un bombeu. De această dată, în Siguranţa Naţională:mamutul energetic Hidroelectrica a cerut insolvenţa! Decizia nu a fost asumată de directorul general şi nici de preşedintele CA. Toată lumea bună de la vârful Hidroelectrica s-a dat la fund. Chiar şi ministrul finanţelor, Florin Georgescu, a fugit de răspunsuri ca dracul de tămâie, aruncând sec, printre dinţi: „Nu cunosc”!!!

Solicitarea insolvenţei de către Hidroelectrica i-a luat prin surprindere pe toţi acţionarii companiei de stat care face parte integrantă din Siguranţa Naţională, inclusiv pe şefii Fondului Proprietatea - instituţie listată pe bursă.

Insolvenţa este extrem de păgubitoare pentru Hidroelectrica, având consecinţe nebănuite pentru sistemul bancar, dar are şi un scop practic:să schimbe contractele cu „băieţii deştepţi”. De fapt, s-a bătut şaua ca să priceapă iapa: domnilor şmecheri de la capătul conductei electrice, modificaţi contractele cum vrem noi şi punem batista pe ţambal. „Băieţii deştepţi” au timp de gândire două zile.

La final, cortina peste această zi mizerabilă a tras-o premierul Victor Ponta. Într-o revistă prestigioasă de peste Ocean, Nature, dar și în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), premierul nostru Victor Ponta este acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat. Această lucrare plagiată a fost realizată sub coordonarea inculpatului Adrian Năstase! FAZ îl compară pe Victor Ponta cu fostul președinte maghiar Pall Schmitt și fostul ministru german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttemberg care au fost acuzați de plagiat. Atât Schmitt cât și zu Guttemberg au demisionat. Domnul Victor Ponta nu va renunța la funcția de premier.

Până la ora închiderii ediţiei, domnii Băsescu şi Ponta nu au comentat subiectul Hidroelectrica nici plagiatul premierului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: pro tv, usl, busu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova