2018-12-09 21:33


M-am hotărât:NU instig la violenţă...

 |  20:59

Însă nu pot să nu mă întreb de ce se întâmplă anumite lucruri la alţii, iar la noi e linişte şi pace. Grecia a fost acum o lună în pragul unui război civil, Italia stă de multă vreme pe un butoi cu pulbere, iar în Marea Britanie se omoară lumea pe străzi. Până şi paşnicul popor “ales” a ieşit într-un număr impresionant să protesteze faţă de măsurile de austeritate. În România însă, o armată de sindicate abia dacă mobilizează un pâlc de protestatari care se strâng în Piaţa Victoriei.

Luate la puricat, măsurile de austeritate din toată Europa arată cam la fel. Grecii s-au încăierat cu forţele de ordine în ziua în care parlamentarii eleni supuneau spre aprobare un pachet de legi care trecuse lejer la votul din Casa Poporului. Doar că cei de acolo au preferat să se bată cu poliţia, în loc să-şi vadă tăiate salariile, să renunţe la prime sau să li se reducă serviciile de sănătate. Britanicii au luat şi ei foc numai la gândul că cineva îi va arde la buzunar şi au pornit cea mai mare revoltă din ultimii 20 de ani.

Contribuabilul mioritic e însă unul blajin. A mârâit puţin când a pierdut un sfert din leafă, s-a văicărit că nu mai ia prima de porc, dar a preferat să facă revoluţia-n familie. Ceea ce pentru guvernanţi a picat mănuşă. M-am tot gândit însă ce s-ar fi schimbat dacă luam exemplul Greciei sau Marii Britanii. Lupta cu forţele de ordine ar fi fost un eşec. S-a văzut asta la revolta pornită de Miron Cozma şi strivită la Stoeneşti. Aşa va fi şi la Londra. Însă rămâne ceva:frica guvernantului de a-şi bate joc de banul public. Sunt convins că David Cameron şi premierul Greciei se gândesc de două ori înainte să deturneze fonduri europene, să facă asfaltări de neam prost sau să-şi facă vacanţe exotice pe bani publici. Mă îndoiesc profund că aceia care ne conduc pe noi au această grijă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LUTE...
10 Aug 2011

Si ce-ai vrea tu Bucurel .Sa iasa lumea-n strada,sa sparga vitrine ,sa dea foc ca-n felul asta sar mogulii la cap [inclusiv cel ce-ti da papica] si satura poporul.S-o crezi tu.Te credeam baiat istet[nu destept].Nai auzit de dialog social? Si-n loc sa atati la razmerita,pentru ca asta faci desi tu incerci sa te dai subtil, nu ar fi mai civilizat sa spui celor ce te citesc,ca daca intinzi mana trebuie sa faci inainte ceva ce se cheama munca.Sau poate noi am trecut de faza cand dialogul se facea cu bata,tu insa sigur ai ramas incremenit acolo.
ZIGZAG
10 Aug 2011

explicatie contribuabilul britanic nu ia sspaga.contribuabilul roman ar lua spaga si de la ma-sa.in maj tarilor sindicatele ..sunt sindicate.nu anexe la partide politice si nici unelte ptr diverse trusturi media.asa ca ..mira te incet.
Random imageUltimele stiri


loading...