2017-01-16 18:16

EDITORIAL


Made in Germany

 |  19:52
Made in Germany

Văera dor de cozile la pipote? Ei bine, peste un an, pe vremea asta, de aşa cevavom avea parte. Recenta lege adoptată de Parlament, încă neratificată depreşedintele Băsescu, de a se vota într-un singur tur de scrutin la alegerilepentru primari, va face din competiţia electorală pentru Primăria Bucureşti unfel de circ al foamei. Lume, lume! Va fi îmbulzeală! Se vor călca pe picioare!Îşi vor scoate ochii! „De ce te bagi, bă, în faţă?” Va fi circ!

Nebuniao să fie amplificată de o altă decizie care se valua în urma referendumului de la Bucureşti prin care se propune, discret,desfiinţarea primăriilor de sector. Din informaţiile mele, circa 80% dintrebucureşteni vor răspunde cu NU la întrebarea - “Vă doriţi o Capitală cu 7administraţii controlate de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?” şi cu DA înprocent similar la întrebarea - “Vă doriţi ca şi consilierii generali să fiealeşi uninominal, asemeni primarilor de sector?”. Ceea ce înseamnă că, fiindfoarte probabilă modificarea administrării Capitalei, mai toţi primarii desector se vor alătura coloanei de candidaţi pentru Primăria Capitalei. Oprescu,Diaconescu, Vanghelie, Prigoană, Chiliman, Onţanu, Piedone sunt doar o micăparte din oferta colorată de primari a primăverii 2012.

Fiinddin aceeaşi specie de oameni politici, toţi cei de mai sus ne vor convinge înprocente mici, dar similare, iar câştigător va fi declarat cel mai norocosdintre ei. Nenorocul nostru e că nu cred să existe vreun cetăţean german caresă fi lucrat pentru Primăria din Munchen, spre exemplu, şi care să vrea acum săcandideze pentru Primăria Bucureştiului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image