2018-12-16 03:55


Mai potolim gospodina isterică?

 |  14:41
Robert Veress

România seamănă, adeseori, cu o gospodină isterică. Una din aia care uită gazul mergând, revine după un minut și aprinde chibritul, se iscă o flamă mare și părul pus pe bigudiuri îi ia foc, iar ea, în loc să-și toarne apă peste cap, se duce val-vârtej la bărba'su și țipă la el: „Vezi, dacă îi spuneai naibii lu' borâta aia de mă-ta să stea naibii acasă săptămâna trecută, nu să vină pe capul nostru, eram și eu mai liniștită acum și nu uitam aragazul aprins!”.

Multe mi-a fost dat să citesc, ieri, după/despre masacrul de la Paris. Inclusiv „opinii” de genul „Sunt fericit, francezii o MERITAU!”. Dar campionul absolut, care îl depășește în oportunism politic jegos și pe Traian Băsescu cu al său „afară cu toți imigranții musulmani!”, este Neculai Onțanu, uneperistul primar al Sectorului 2, care n-a putut lăsa să treacă momentul fără să-l lege de personalitatea marcantă a „interesului național” Gabriel Oprea. Ăsta a fost înlăturat, chipurile, deloc întâmplător, de „neromânii din România”. Și va fi vai mama noastră dacă se va întâmpla și la noi ce s-a întâmplat în Franța.

Păi bine, băi, galonatule (știți că și abcesul ăsta „de la 2” e general și decorat de Traian Băsescu cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer?), iată că tocmai e vai mama noastră după catastrofa de la Colectiv, cu nen'tu Oprea printre responsabili, alături de chelnerul Piedone, pe care atât de mult v-ați străduit să-l aduceți în partid, pentru a-l propulsa spre Primăria Capitalei, unde ar fi mers „la sigur”, după arestarea lui Oprescu!

Din păcate, Uniunea Europeană a început să aducă, și ea, cu o babilonie de gospodine isterice. Până nu de mult, vecinele, când auzeau scandal, mai săreau, care cu o găleată cu apă, care cu un mop, alta cu un făcăleț, și domoleau spiritele în bătătura Românicăi. De la o vreme, însă, parc-au dat dracii în toate.

Imediat după masacrul de la Paris, când încă nici nu se știa dacă vreun atacator dintre cei opt cunoscuți este din rândul celor intrați în spațiul european în ultimele luni, reacția Poloniei a fost de a anunța că refuză cota de migranți din Asia și Orientul Mijlociu, pe care a votat-o la Consiliul JAI din septembrie. N-aș vrea să fiu în pielea premierului desemnat, Dacian Cioloș. Se aude că Donald Tusk (președintele Consiliului European) și Jean-Claude Junker (președintele Comisiei Europene), cu care s-a văzut, ieri, la Otopeni, l-au abordat în problema migranților, cerându-i să accepte cote mai mari. Dacă e așa și dacă va accepta, Cioloș își va începe mandatul cu un mare pas cu stângul. Fiindcă gospodina e în plină isterie și țipă în consonanță cu Băsescu „afară cu musulmanii din țară!”, având și exemplul „suratei” Polonia...

Iresponsabilitatea generației actuale de politicieni europeni ne-ar putea duce la pierzanie. Că va veni un val de migranți era un fapt cert, cunoscut ca atare. Totuși, conducerea UE a fost incapabilă sau nu a vrut să gestioneze situația. Migranții au trecut ca prin brânză, fără niciun control, fiind acceptați, mult timp de-a valma, cei care erau refugiați din calea morții, cu cei care caută doar oportunitatea unui trai mai bun și cei care vin cu gânduri malefice. Consecințele erau predictibile. Iar printre acestea se numără nu doar atentatele, ci și ce derivă din ele: o radicalizare a populației Europei și o înălțare a extremei de dreapta, într-o primă fază. Practic, soarta noastră poate ajunge cât ai clipi pe mâinile unora precum Marine le Pen. Deja la noi e înghesuială pe acest segment, cu foarte mulți politicieni din partidele considerate „de dreapta” și chiar din rândul celor de „stânga” aruncând cu mesaje incitatoare la ură rasială și religioasă, în consonanță cu ale lui Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: gospodina isterica, francezi, romania, neculai ontanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...