2019-01-23 18:04


Mai bine vrăjitoare decât profesor

 |  20:03
Mai bine vrăjitoare decât profesor

Imediat după cheful de Sfântul Ion,inspectorii fiscali au pornit lupta cu evazioniştii de jos în sus (de, caîntr-o reală democraţie originală!), poate pentru a ne da iluzia că într-unviitor oarecare vor ajunge şi la marii rechini. În fine. Oamenii lui Blejnar auluat taurul de corne şi, decişi să umple vistieria statului cu bani din amenzi,s-au apucat să trimită la inspectoratele şcolare hârtii prin care să-i obligepe profesori să declare dacă fac sau nu meditaţii. Şi ce bani câştigă de peurma acestora, ca să le ardă un nou impozit. “Exces de zel” din partea ANAF, acatalogat premierul Emil Boc această nouă palmă pe obrazul dascălilor. Adevărule că această categorie atât de terfelită în ultimii ani trebuia să afle odatăşi odată că de Fisc şi de moarte nu scapă nimeni, aşa cum a aflat şi că o legeprin care Parlamentul îţi creşte leafa cu 50%poate fi anulată bine-mersi din considerente de austeritate. Asta,evident, după ce au trecut alegerile.

În timpul ăsta, ministrul muncii, Ioan Botiş,anunţă că ar vrea să impoziteze vrăjitoarele şi prezicătorii, dar are mâinilelegate. Nu cu vrăji, ci din cauză că aceste îndeletniciri atât de “en vogue” nuexistă în nomenclatorul meseriilor! “Meseria lor nu există, neavând standardocupaţional”, a spus dl Botiş, explicând în detaliu că, deşi aceste ocupaţii aufost incluse în noul nomenclator de meserii, statul nu le poate impozita pânănu îşi “compatibilează câmpurile informatice” cu regulamentele UE. Cu altecuvinte, e foarte complicat ca statul să taxeze înşelătoria şi escrocheriile.În fond, politicienii ştiu cel mai bine asta, căci în pofida faptului că mintcu neruşinare şi înşală speranţele unui electorat pe care îl cred naiv pe bunădreptate, nu i-a taxat nimeni. Cel puţin până acum.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
16 Ian 2011

Fata draga, tu stii ca daca o invatatoare, face o facultate(de ex peisagistica) fara nicio legatura cu meseria, legea prevede sa i se dea bani mai multi. Din banii nostri. De ce? isi face mai bine treaba? Nu. Asta doar pentru ca sa aiba baronii din universitati de lucru. Noi le platim studiile, si dupa ce le absolva, inutilitatea lor. Daca-si dau si doctorat, iar le platim. Despre anomaliile astea, ale bugetarilor, de ce nu vorbesti?
MENATWORK
17 Ian 2011

La privati daca esti angajat si mergi sa le spui ca ti-ai dat doctoratul, iti trag un picior in fund de zbori cu bolta. Ori le aduci profit, ori sa faci pe snobul pe banii si timpul tau. Dar noi, tantalai balcanici, asteptam pomana. Astia suntem, de asta nu suntem nemti, muncim ca mercenari la penali, constienti ca ne platesc din bani furati, dar obedienti ca macar ne platesc peste ce meritam.
POMPILIU BOTA
19 Ian 2011

MARILENA DAN, e?ti chiar a?a de frumoas? ?i în realitate?
Random imageUltimele stiri

loading...