2017-01-20 07:49

EDITORIAL


Mami, nenea rectorul mi-a spus să împart musai fluturaşi electorali

 |  18:50
Mami, nenea rectorul mi-a spus să împart musai fluturaşi electorali

Visul unui student s-a spulberat. Într-o ultimă încercarede a obţine un stagiu de perfecţionare de câteva luni la o universitate dinVest, tânărul s-a lovit de un obstacol aproape de netrecut. Când s-a prezentatcu o situaţie de excepţie la învăţătură (e bine că mai avem tineri preocupaţimai mult de carte, decât de ceea ce se întâmplă prin mall-uri) şi îndeplinindtoate condiţiile pentru a fi inclus într-un asemenea proiect european, rectorull-a întrebat dacă este membru de partid. De la profesorii săi mai în vârstă,adică de la dascălii universitari adevăraţi, băiatul a învăţat că, indiferentde tipul de întrebare, trebuie să zăbovească câteva clipe ca să înţeleagă binecare este natura cererii verbale, pentru a evita o eventuală capcană, şi apoisă dea răspunsul cuvenit. În cazul de faţă, fireşte, curiozitatea rectorului nua fost întâmplătoare, însă studentul a manifestat o oarecare reţinere,deoarece, dincolo de adevărul pe care-l ştia despre el însuşi, trebuia săbrodeze în aşa fel răspunsul încât cel puţin să fie, într-un fel sau altul, peplacul şefului universitar. Avea două variante de răspuns: fie că este membruîntr-un partid politic din Opoziţie, fie într-unul de la guvernare. Dacă marşape culoarea politică dragă rectorului, ar fi fost prins cu mâţa-n sac, adică cuminciuna, şi atunci lucrurile nu ar fi fost în regulă. Prin urmare, răspunsul avenit sec: „Nu fac parte din nici un partid politic!”. La auzul acesteimărturisiri, universitarul a reacţionat: „Văd că îndeplineşti toate condiţiilepentru o specializare în Germania, însă pentru toamna asta locurile s-auocupat. Speranţe sunt. Te poţi înscrie anul viitor numai după ce ţi-ai completatdosarul şi la rubrica «Activităţi complementare». Pe mine mă interesează sănotezi aici că ai participat activ la campania electorală de împărţit fluturaşide dimineaţa şi până noaptea târziu”.

Daniel Funeriu, actualul ministru al educaţiei, se luptăcu patru rectori ca să renunţe fie la funcţia universitară, fie la ceapolitică, de senatori sau deputaţi. Naivul de el cere ajutorul tuturorsfinţilor şi autorităţilor de stat abilitate. Numai că, spre exemplu, EcaterinaAndronescu nici nu-l mai bagă în seamă. Pentru ea e pierdere inutilă de timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
17 Mar 2011

Rectori si mari oameni politici sunt Androneasca si Marga. Adomnitei mai lipsea, o nulitate perfecta pentru invatamantul superior, dar nu-i tarziu. Oricum, prin legea invatamatului s-a incercat trecerea acestor nestemate universitare la catedra, dar dorinta de a face bine poporului prin politica, e de nestavilit.
NEA FANE
17 Mar 2011

menaTURKULE ! ANDRONESCU,MARGA si ADOMNITEI au fost vazuti si auziti in dese randuri la tv. tu ai fost invitat vreodata macar la un post de radio local??? sigur NU deoarece tu nu intelegi ce citesti,dar sa mai si vorbesti. incearca sa-ti amintesti indemnurile lui LENIN adresate tineretului.
MENATWORK
17 Mar 2011

nea caisa, eu n-am pretentia sa ajung ministrul invatamantului. Sub astia, au ajuns toti imbecilii sa aiba cel putin o diploma universitara. Bine, asta nu inseamna ca snobii ca tine, nu se uita catre ei cu respect, pentru ca apar la TV. Si sa stii ca daca te intervieveaza astia la "marsul putorilor", organizat de sindicat, si te dau la TV, esti tot tanatlaul dinainte, nu ti-a crescut cota.

Adauga un comentariu

Random image