2017-01-18 14:05

EDITORIAL


Matern, Funeriu a primit o palmă peste chelie. Oare de la cine?

 |  14:31
Matern, Funeriu a primit o palmă peste chelie. Oare de la cine?
În fiecare zi suntem întrebaţi de ce vorbim şi scriem derău. Chiar nu găsim şi lucruri bune care se fac de la o zi la alta, de la olună la alta. Nu pot uita cum, la o conferinţă de presă din perioada celuide-al doilea mandat al său de ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu mi-areproşat public că „nu fac nimic altceva decât să o critic”. Asta s-a întâmplatla puţin timp după ce profesoara de chimie anunţase oficial, cu emfază şiconvingere, că „sportul va fi scos din orarul încărcat al liceenilor şi cănumărul de ore de la această disciplină, în fond, va creşte (!?)”. A gândi şiacţiona utopic este o meteahnă demult înrădăcinată în mentalitatea mioritică apoliticienilor. În acest caz, asigurăm cititorii că sportul continuă, cel puţinîn clasa a XII-a, să rămână ceva fictiv, o simplă teorie despre sănătateaarmonioasă a organismului.

Mi-a revenit în minte această întâmplare, fiindcă aceeaşisuspiciune (la fel de critică) am etalat-o şi o etalez în continuare faţă de emfazapuerilă a actualului ministru Funeriu, prin care se tot zbate să convingăplebea că noua Lege a educaţiei va curăţa universităţile de politică. Recunosc,au fost momente de slăbiciune când l-am crezut (sau am sperat). Fatalăatitudine! Am citit deunăzi că tocmai Ecaterina Andronescu, despre care ampomenit, a găsit o portiţă, sau dacă vreţi o scăpare, o hibă în textul de lege,prin care cei aflaţi deja în funcţii universitare şi politice nu vor fiafectaţi. Doar cei care vor urma de acum încolo, în fotoliile de rectori,senatori sau deputaţi, nu vor mai suge lapte de la două sau trei vaci. Înconsecinţă, vicepreşedintele PSD, senatorul şi rectorul politehnist EcaterinaAndronescu a tras o palmă usturătoare peste chelia lui Funeriu, înroşind-o. Nucomentez aici lăcomia unora şi altora, despre refuzul de a renunţa la funcţiide conducere, ci despre faptul că, în această privinţă, cât va mai rezista noualege, nu se va schimba nimic. Absolut nimic. Pe de altă parte, râd cu poftăcând aud cum unele ONG-uri au trecut la lupta cea mare, declarând că vorurmări, vor acuza, vor condamna, vor informa, vor împuşca şi vor spulberaaceste abuzuri, totul pentru a avea universităţi curate. Apropo de curăţenie,avem convingerea că cele mai afectate de treaba asta vor fi femeile deserviciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
14 Feb 2011

Despre consilierul ala PD L, cu noua clase, care a facut facultate, ai auzit ? Televiziunile penalilor care au promovat stirea, au spus doar ca era de l a PDL. Dar sa termini o f acultate fara liceu cum t i se pare? Aste e invatam antul Androneascai, al lu i Marga, si a restului de lichele universitare. O palma am primit noi, ca p latim o cohorta de univer sitari de 2 lei!

Adauga un comentariu

Random image