2018-10-15 22:20


Mihalache are dubii

 |  20:06
Eduard Ivaşcu

Atunci când, după câştigarea alegerilor, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Dan Mihalache să fie şeful Cancelariei, multă lume s-a întrebat ce se află în spatele deciziei. Ce îl recomanda pe Mihalache - un politician destul de obscur, cu ieşiri publice cel puţin discutabile, - pentru înaltul post? După mai bine de un an la Cotroceni, toată lumea s-a lămurit: nu îl recomandă nimic! Este doar o decizie proastă a lui Iohannis, care, din motive care ne scapă, a ales să îşi bată singur un cui în talpă.

Mai întâi a fost episodul “somnului în post”, atunci când Mihalache, epuizat de întâlnirile oficiale, a aţipit la Belgrad tolănit într-un fotoliu, spre uimirea oficialului sârb care l-a fotografiat pentru posteritate. Iohannis, imperturbabil cum îl ştim, l-a înţeles, trecând rapid peste incident.

Însă acum, proaspăt odihnit după Sărbători, Mihalache recidivează, şi îi creează de această dată o problemă directă şefului său.

La o zi după ce Preşedinţia - instituţia unde Mihalache e şeful cancelariei -, a dat un comunicat în care arată că, în urma verificărilor, CSAT a constatat că nu există informatori sau “acoperiţi” în Justiţie, omul de încredere al lui Iohannis declară public că are “dubii”.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, este puţin complicat. Nu văd aici foarte bine rolul CSAT şi poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită, pentru că CSAT nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi!”, a grăit Mihalache, în faţa unei săli pline de penelişti rămaşi cu gura căscată.

Acum, este evident că procedura are anumite probleme, semnalate de altfel chiar în aceste zile de Uniunea Naţională a Judecătorilor. Este anormal să soliciţi o verificare a magistraţilor tocmai serviciilor secrete, potenţialii “angajatori” în cauză. Dar una sunt dubiile exprimate de asociaţiile magistraţilor, care vor să fie sigure că justiţia nu este compormisă, iar alta este să conteşti din interior o procedură a instituţiei unde lucrezi în calitate de şef.

Eventual, dacă avea inima grea, Mihalache ar fi putut să-l tragă de mânecă pe Iohannis înainte să dea drumul comunicatului.

Aşa, mare lucru să nu se întâmple invers. Nici măcar nu ar fi pentru prima dată! În 2012, Ponta l-a dat afară pe Mihalache din postul de secretar general al Guvernului. Motivul, tot nişte declaraţii. Antiamericane!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: mihalache, dubii, cotroceni, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...