2018-12-10 15:27


Mihalache, terminatorul revoluției Colectiv

 |  10:00
Robert Veress

Dan Mihalache, șeful consilierilor de la Cotroceni și, în fapt, cel care decide în locul lui Iohannis, a fost consilierul primului ministru Adrian Năstase și, mai apoi, al primului ministru Victor Ponta. Dacă de la Palatul Victoria a fost zburat, în noiembrie 2012, în urma unor declarații anti-americane (a spus „mă lasă rece parteneriatul strategic româno-american”), de la Cotroceni nu se dă dus nici după ce a fost surprins dormind la o întrevedere cu o delegație străină.

Nu am nicio îndoială că a lui Mihalache este ideea de a invita „reprezentanți ai societății civile” la discuțiile referitoare la identitatea viitorului prim-ministru. S-a depășit procedura constituțională, dar ce contează? Se dă sentimentul că președintele este deschis oricăror propuneri. Pe de altă parte, sunt învrăjbiți protestatarii. Evident că, oricine s-ar duce la discuții ar genera nemulțumiri. Nu există măcar o singură persoană a cărei nominalizare să nu fie întâmpinată cu huiduieli de o parte a străzii. În plus, revendicările nu sunt cristalizate. Strada știe ce NU vrea, dar încă nu știe exact CE sau CUM vrea.

Divide et impera. O strategie mereu câștigătoare, când ești în inferioritate. Clasa politică de acum, aceeași din 1990 încoace, este demult în inferioritate. Geniul malefic al lui Traian Băsescu a târât-o încă 10 ani peste durata normală a expirării. Iar acum, geniul malefic al lui Mihalache pare că ne-o va mai îndesa pe gât o bună bucată de timp.

Închei cu Cv-ul politic al lui Mihalache, preluat de pe Wikipedia:

„Din 1994, an în care a absolvit facultatea de drept din cadrul Universității din București, Mihalache a fost expert guvernamental în Guvernul României, funcție deținută până în 1997. Între 1997 și 2001 a fost secretar executiv în Alianța pentru România. A fost consilier al premierului Adrian Năstase între 2001 și 2004, în timpul guvernării Partidului Social Democrat.

În 2004 a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 26 Maramureș, pe listele Uniunii Naționale PSD+PUR.

A devenit parlamentar european la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, funcție păstrată până la data de 9 decembrie a aceluiași an.

La alegerile europarlamentare din 2007, care au avut loc în noiembrie, a fost exclus de Mircea Geoană, președintele PSD, de pe lista de candidați a partidului. Nici la următoarele alegeri europarlamentare din 2009 nu a primit un loc pe lista de candidați ai partidului, astfel că și-a dat demisia din PSD la 6 mai 2009, motivând că «proiectele mele personale nu mai sunt compatibile cu calitatea de membru al PSD».

În continuare Mihalache a intrat în echipa de campanie a lui Crin Antonescu, fiind directorul de strategie și comunicare al campaniei liderului național-liberal la alegerile prezidențiale din 2009. Anul următor Mihalache a devenit consilier politic al lui Antonescu, iar din mai 2011 a fost secretar general adjunct al PNL.

În 2012, după instalarea guvernului Victor Ponta, Mihalache a ajuns secretar general adjunct al Guvernului, însă a fost dat afară după ce a declarat că parteneriatul strategic al României cu Statele Unite al Americii îl «lasă rece», în contextul unor declarații de susținere a Agenției Naționale de Integritate de către ambasadorul Americii”.

În 2014 Mihalache a fost membru în echipa de campanie a lui Klaus Iohannis și, după alegeri, a fost numit șef al cancelariei prezidențiale. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: dan mihalache, revolta colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARCHI
08 Noi 2015

Excelentă analiză! (Prea) multă lume observă aceste lucruri, în timp ce „autistul” nostru președinte nu vede, nu aude, nu înțelege. Se pare că trăiește o „relație de simbioză” cu odiosul Mihalache ...
EXCELS
08 Noi 2015

asta nu-i analiza, e caca-maca !
CROCODILUL FLAMAND
08 Noi 2015

E CLAR CA SUNT MULTI "FOSTI" IN JURUL LUI JOHANNIS>>>DAR PANA LA URMA NU SE POATE FACE TOTUL DINTR-O DATA...BINE MACAR CA SE FACE CURATENIE IN POLITICA
Random imageUltimele stiri


loading...