2018-12-15 14:08


Misiunea lui Cioloş

 |  18:29
Alin Burtescu

Guvernul Cioloş s-a născut cu probleme. Cu miniştri propuşi şi retraşi. Atât le-a trebuit politicienilor, că au şi început: “Hă, hă, hă, ăsta e guvernul străzii?”. În fapt, nici străzii nu-i convine noul executiv. “E plin de securişti şi masoni. Oameni ai sistemului, nu tehnocraţi”, se aude din piaţă. Una peste alta, s-a aşternut liniştea, vine iarna şi îngheaţă totul. Merge şi aşa… cum spune românul.

Scriam săptămâna trecută că misiunea lui Dacian Cioloş e să încerce să construiască un nou sistem şi să raporteze cetăţenilor tot ce face. Mulţi dintre miniştrii săi au CV-uri extraordinare, oameni cu multă experienţă şi rezultate pe domeniile lor. Însă, cum iarna nu-i ca vara, nici la privat nu-i ca la stat. Vor fi luaţi în primire de funcţionari vechi (directori, directoraşi, şefi de departamente şamd), crescuţi şi învăţaţi cu corupţia. După primele şedinţe, aceştia vor merge la miniştri şi le vor spune care e situaţia şi cum funcţionează ministerul. Aici se va duce lupta pentru schimbarea la faţă a statului, construcţia de care vorbeam. Vom vedea care pe care.

Altfel, e de apreciat cum fără să clipească, Cioloş a schimbat două propuneri de miniştri, la Sănătate şi la Justiţie. Unul n-avea nici un fel de experienţă, iar celelălalt era din altă lume şi a dat chix.

Cu guvernul învestit, preşedintele Iohannis s-a întors la căldurică, anunţând un CSAT pe tema terorismului, care se detonează prin Europa ucigând oameni, abia în decembrie. Nici un mesaj pentru români, care se întreabă pe bună dreptate dacă teroriştii vor acţiona şi pe la noi. Şi-o alege mai greu cuvintele...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

TAGURI: ciolos, guvern, ministri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...