2019-01-22 04:21


Ȋn România, sfârşitul crizei vine odată cu sfârşitul lumii

 |  17:51
Ȋn România, sfârşitul crizei vine odată cu sfârşitul lumii

Mai veseli sau mai trişti, după caz, am intrat în 2011. Cum s-ar zice, autrecut deja 10 ani de la momentul anunţat drept „sfârşitul lumii”. Vă maiamintiţi? În anii ’90, „prezicători” şi „clarvăzători” se înghesuiau la televiziunisau prin ziare să anunţe apocalipsa, care urma să aibă loc taman în anul 2000.Alţii, mai docţi, făceau interpretări dramatice după Nostradamus sau după calendarulmayaş, anunţând sfârşitul vieţii pe planetă.

Tensiunea nu s-arisipit, fiindcă sfârşitul lumii s-a mutat, se pare, în 2012. Au stabilit cuprecizie chiar data: 20.12.2012, ora 10 dimineaţa. Bine că nu va trebui să netrezim cu noaptea-n cap ca să ne savurăm ultima cafea... Ba chiar e posibil săscăpăm, spun unii astrologi intervievaţi de bloggeri mai prăpăstioşi. Nu toţi,ci noi, cei din România, care va deveni, se pare, centrul spiritual alomenirii...

La Bucureşti,politicienii anunţă şi ei un sfârşit. Nu al disputelor sterile sau al măsurilorde austeritate excesivă, ci al crizei, pe care până în urmă cu 7-8 luni nici nuo recunoşteau. Să fi fost deghizată încă din campania electorală într-o zeiţă aabundenţei ce s-a transformat, după vot, într-o vrăjitoare care a pustiitbuzunarele naivilor ce au crezut în promisiuni portocalii?

Auzim acum că economiaîşi revine, că semne bune anul are, că salariile vor fi „reajustate”..., câteşi mai câte, doar-doar o mai crede cineva, vreun inocent sau vreun optimistincurabil. Realitatea e însă sumbră şi simţită de fiecare cetăţean pe pielea lui:preţurile au explodat, plasând România pe primul loc în UE la indicele deinflaţie, investitorii străini se ţin foarte departe de o ţară îmbibată decorupţie, scăderea economică se anunţă mai mare decât au prevăzutstatisticienii, iar statul abia face rost de bani ca să plătească pensiile şisalariile. Evaziunea fiscală se află la un nivel de invidiat chiar şi pentruţările din America Latină, iar economia e târâtă pe brânci de gulerele albe dela Washington, care au ajuns să decidă până şi cursul la care românii îşiplătesc ratele la bănci.

Unii spun că tot ce n-areuşit să taie Boc până acum este speranţa. Nu într-o soartă mai bună, ciîntr-o clasă politică mai bună. Dar cine ştie dacă mai apucăm s-o votăm dupădecembrie 2012...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
05 Ian 2011

Sunt mandru ca avem un premier ca Boc. E clar ca n-a furat ca un mitic hamesit, dar nici n-a revarsat peste noi bunastarea, atat de dorita de ciurucurile lenese ce populeaza plaiul mioritic. Noi insa, increzartori si consecventi, asteptam opariti de lene, sa ne pice para. N=o sa se intample. Macar, de s-ar produce ca urmare a selectiei naturale, intr-un stat NE-social, rarirea celor care nu produc, a lacustelor bugetare si "drept-de-autoare", si tot ar fi ceva!
POMPILIU BOTA
05 Ian 2011

MARILENA DAN ? Ce frumuse?e ! S? în?eleg c? am sc?pat de ,,profesionistul" Topal? ?
Random imageUltimele stiri

loading...