2017-01-19 00:25

EDITORIAL


Ne-a borbelyt cu taxa încă o dată!

 |  21:00

Laszlo Borbely nu se pricepe la poluare, dar pare dibaci la a inventa biruri. Asta la prima vedere, căci, la o analiză mai atentă, vedem că ministrul mediului a reuşit doar „performanţa” de a inventa şi reinventa otaxă pentru care întâi a adus România în pragul infringementului, ca mai apoi să-şi pună în cap cetăţenii din propria ţară. Pe scurt, Borbely s-a perfecţionat la a-şi da cu stângul în dreptul, lăsând în seama celor care vor veni la putere după alegeri sarcina de a-i despăgubi pe şoferii ţepuiţi cu diverse variante ale taxei auto, făcute praf în instanţă.

Constrâns de UE să modifice taxa dovedită ca fiind discriminatorie, domnul Borbely s-a gândit ca Fondul de Mediu să tragă foloase (necuvenite) de pe urma tuturor celor care şi-au cumpărat o maşină înainte de 2007 şi pe care, dintr-un motiv sau altul, ar dori s-o vândă. Drept care s-a decis să taxeze drastic orice tranzacţie cu maşini rulate, pe motiv de poluare. Potrivit conceptului original al ministrului în materie de fiscalitate, în România poluează doar maşinile care-şi schimbă proprietarul. Celelalte, indiferent de vârstă şi de noxele pe care le emană în atmosferă, sunt de-a dreptul ecologice, nefiind luate în calcul la taxa de poluare.

Se anunţă, aşadar, un blocaj total al pieţei auto second-hand şi un eşec major în privinţa încasărilor prognozate de Ministerul Mediului, această sursă. În plus, vor înflori în continuare afacerile cu înmatriculări în Bulgaria, despre care poliţia nu mai suflă o vorbuliţă, deşi se lăuda, nu demult, că le va pune capăt.

Singura veste bună e că nici această taxă nu va avea viaţă lungă. După cum a anunţat chiar Laszlo Borbely, din 2013 ea va dispărea, pentru a lăsa loc unei „cărţi verzi”, impusă anual pentru toate autoturismele. Aşadar, serialul mai are multe episoade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: borbelyt, taxa, laszlo borbelyComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image